
M.á.r.i.a | Bravčové rezne s cibuľovo-zemiakovým šalátom
Obaliť rezne v trojobale je asi to najbežnejšie, ak chcete rezne chrumkavé skúste nepoužiť bežnú strúhanku ale namrvené rožky. Cibuľový šalát tiež poznáme, ja som do neho pridala aj trochu hrášku
4 | plátky | bravčové stehno |
1 | kus | vajce |
2 | polievkové lyžice | mlieko |
2 | kusov | rožky |
Na šalát: | ||
5 | kusov | zemiak |
1 | kus | cibuľa |
1⁄2 | hrnček | hrášok |
2 | decilitre | voda |
1 | čajová lyžička | soľ |
2 | polievkové lyžice | cukor |
3 | polievkové lyžice | ocot |
1 | polievková lyžica | olej |
100 | gramov | bravčová masť |
Plátky mäsa si naklepeme, osolíme, kto má rád môže aj posypať ml.č. korením a necháme ich odstáť.
Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka, ešte teplé olúpeme a nakrájame na kolieska. Cibuľu nakrájame na tenké prúžky. Z vody, cukru, soli a cukru si pripravíme sladkokyslí nálev - dochutíme podľa seba a dáme variť, pridáme do nálevu nakrájanú cibuľu a hrášok. Povaríme asi 5 mm. Horúcim zalejeme nakrájané zemiaky, pridáme olej a trochu ml. č. korenia, dobre premiešame a necháme aspoň 1-2 hod. postáť aby sa chute spojili a nálev vsiakol do zemiakov.
Rožky ( môžeme použiť aj 3-4 plátky toustového chleba) si natrháme na menšie kúsky a rozmixujeme na drobno. Vajíčko s mliekom rozšľaháme so štipkou soli. Rezne si obalíme v hladkej múke - vajíčko a potom vtlačíme do nich rožkovú čerstvú strúhanku. Vysmážeme na bravčovej masti ...rezne dáme na papierové servítky aby vsiakla prebytočná masť ale nie je jej moc, strúhanka ostane pekne chrumkavá.
Možno sa vám bude zdať recept zdĺhavý ale ak začneme šalátom dá sa to stihnúť do dvoch hodín aj s vypitím kávičky a uvarením zeleninovej polievky medzi tým a ešte aj rôznych iných vecí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty