
Oľga Birošová | Španielsky vtáčik v rolke
Bravčový španielsky vtáčik trochu inak. Chcela som si uľahčiť varenie a tak som pripravila španielske vtáčky v rolke.
800 | gramov | bravčové stehno |
trocha | soľ | |
1 | polievková lyžica | horčica |
5 | kusov | vajcia |
100 | gramov | slanina |
100 | gramov | šunka |
1 | kus | kápia |
4 | kusov | kyslá uhorka |
1 | kus | cibuľa |
1⁄2 | čajová lyžička | červená paprika sladká |
4 | polievkové lyžice | olej |
250 | millilitrov | vývar |
Mäso umyjeme, osušíme a pripravíme si suroviny. Vajíčka uvaríme na tvrdo.
Mäso naklepeme tĺčikom na väčší plát. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, potrieme horčicou. Rozložíme slaninu, šunku vajíčka, kápiu, kyslé uhorky. Mäso zrolujeme a spevníme ihlami alebo niťou.
Olej rozpálime, pridáme pokrájanú cibuľu, orestujeme, zasypeme červenou paprikou, stiahneme z plameňa. Vložíme pripravené mäso, ktoré opečieme zo všetkých strán, podlejeme vývarom alebo vodou, zakryjeme alobalom.
Rúru predhrejeme na 190 a pečieme 50-60 minút. Po upečení vyberieme, pokrájame, omáčku zahustíme múkou. Podávame s ryžou alebo pečenými zemiakmi.

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty