reklama

Španielsky vtáčik v rolke

Pridal/a Oľga Birošová dňa 19. 06. 2022 - 20:24 - Recepty Oľga Birošová
Španielsky vtáčik v rolke, Hlavné jedlá, recept, Oľga Birošová

Oľga Birošová | Španielsky vtáčik v rolke


reklama

Chcela som si uľahčiť varenie a tak som pripravila španielske vtáčky v rolke. 

Ingrediencie
800 gramov bravčové stehno
  trocha soľ
1 polievková lyžica horčica
5 kusov vajcia
100 gramov slanina
100 gramov šunka
1 kus kápia
4 kusov kyslá uhorka
1 kus cibuľa
1⁄2 čajová lyžička červená paprika sladká
4 polievkové lyžice olej
250 millilitrov vývar
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Mäso umyjeme, osušíme a pripravíme si suroviny. Vajíčka uvaríme na tvrdo.

Mäso naklepeme tĺčikom na väčší plát. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, potrieme horčicou. Rozložíme slaninu, šunku vajíčka, kápiu, kyslé uhorky. Mäso zrolujeme a spevníme ihlami alebo niťou.

Olej rozpálime, pridáme pokrájanú cibuľu, orestujeme, zasypeme červenou paprikou, stiahneme z plameňa. Vložíme pripravené mäso, ktoré opečieme zo všetkých strán, podlejeme vývarom alebo vodou, zakryjeme alobalom.

Rúru predhrejeme na 190 a pečieme 50-60 minút. Po upečení vyberieme, pokrájame, omáčku zahustíme múkou. Podávame s ryžou alebo pečenými zemiakmi. 

Výnos
4 Porcie1
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama