Chcela som si uľahčiť varenie a tak som pripravila španielske vtáčky v rolke.

Porcie | |
---|---|
Zdroj | Domáci. |
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 1 hod |
Celkový čas | 1 hod, 30 minút |
Ingrediencie
800 | gramov | bravčové stehno |
trocha | soľ | |
1 | polievková lyžica | horčica |
5 | kusy | vajcia |
100 | gramov | slanina |
100 | gramov | šunka |
1 | kus | kápia |
4 | kusy | kyslá uhorka |
1 | kus | cibuľa |
1⁄2 | čajová lyžička | červená paprika sladká |
4 | polievkové lyžice | olej |
250 | millilitrov | vývar |
Inštrukcie
Mäso umyjeme osušíme pripravíme si suroviny. Vajíčka uvaríme na tvrdo.
Mäso naklepeme tĺčikom na väčší plát. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením podľa seba potrieme horčicou. Rozložíme slaninu, šunku vajíčka, kápiu, kyslé uhorky. Mäso zrolujeme spevníme ihlami alebo niťou.
Olej rozpalime pridáme pokrájanú cibuľu orestujeme zasypeme červenou paprikou stiahneme z plameňa. Vložíme pripravené mäso, ktoré opečieme zo všetkých strán podlejeme vývarom alebo vodou zakryjeme alobalom.
Rúru predhrejeme na 190 pečieme 50-60 minút . Po upečení vyberieme pokrájame, omáčku zahustíme múkou podávame s ryžou alebo pečenými zemiakmi.
Postup:






