
Malá inšpirácia na obed. Z kapusty sa dá rôzne jedlá navariť možno trochu pre niekoho netradičné ale nie vždy musí byť mäso s kyslou kapustou alebo kapusta k mäsu len dusená
500 | gramov | bravčové plece |
1 | kus | cibuľa |
1⁄2 | hlávka | biela kapusta |
3 | kusov | paradajky väčšie |
1 | čajová lyžička | soľ |
1⁄2 | čajová lyžička | rasca drvená |
1⁄4 | čajová lyžička | mleté čierne korenie |
1 | plátok | maslo |
1 | čajová lyžička | hladká múka |
1 | polievková lyžica | bravčová masť |
Mäso nakrájať na kocky, cibuľu nasekať na drobno, dáť rozpustiť masť, pridať cibuľu a chvíľku ju restovať. Potom pridať mäso, ktoré posypeme drvenou rascou, restovať kým sa zatiahne, osoliť a zaliať trochou vody, nechať dusiť. Medzitým si sparíme paradajky a ošúpeme ich ,narájame na drobno, kapustu nakrájať na "šiflíky". Po 20 min. dusena mäsa pridáme k nemu kapustu s paradajkami a necháme dusiť. Ak je potrebné podlejeme trochou vody. Dusíme kým mäso nie je mäkké. Maslo si spracujeme s múkou a na záver pridáme na malé zahustenie a zjemnenie chute. Dochutíme podľa potreby soľou a mletým čiernym korením.
Podávala som s varenými zemiakmi.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty