reklama

Bravčové v paradajkovej kapuste

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 08. 04. 2021 - 10:00 - Recepty M.á.r.i.a
Bravčové v paradajkovej kapuste, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

reklama

Malá inšpirácia na obed. Z kapusty sa dá rôzne jedlá navariť možno trochu pre niekoho netradičné ale nie vždy musí byť mäso s kyslou kapustou alebo kapusta k mäsu len dusená Mrkám

Ingrediencie
500 gramov bravčové plece
1 kus cibuľa
1⁄2 hlávka biela kapusta
3 kusov paradajky väčšie
1 čajová lyžička soľ
1⁄2 čajová lyžička rasca drvená
1⁄4 čajová lyžička mleté čierne korenie
1 plátok maslo
1 čajová lyžička hladká múka
1 polievková lyžica bravčová masť
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Mäso nakrájať na kocky, cibuľu nasekať na drobno, dáť rozpustiť masť, pridať cibuľu a chvíľku ju restovať. Potom pridať mäso, ktoré posypeme drvenou rascou, restovať kým sa zatiahne, osoliť a zaliať trochou vody, nechať dusiť. Medzitým si sparíme paradajky a ošúpeme ich ,narájame na drobno, kapustu nakrájať na "šiflíky". Po 20 min. dusena mäsa pridáme k nemu kapustu s paradajkami a necháme dusiť. Ak je potrebné podlejeme trochou vody. Dusíme kým mäso nie je mäkké. Maslo si spracujeme s múkou a na záver pridáme na malé zahustenie a zjemnenie chute. Dochutíme podľa potreby soľou a mletým čiernym korením.

Podávala som s varenými zemiakmi.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama