reklama

Kapusta s bravčovým mäsom a pretlakom

Pridal/a Kamila dňa 26. 09. 2018 - 11:17 - Recepty Kamila
Kapusta s bravčovým mäsom a pretlakom, Hlavné jedlá, recept, Kamila

Kamila | Kapusta s bravčovým mäsom a pretlakom


reklama

Opäť jeden zo spomienkových receptov, v trošku redšej verzii, ako hustú polievku robieval pravidelne môj dedko. Úsmev

Ingrediencie
500 gramov bravčové mäso
1 kus cibuľa
3 strúčiky cesnak
3⁄4 čajová lyžička soľ
1 čajová lyžička červená paprika
  trocha olej
  štipka mleté čierne korenie
1 hlávka biela kapusta
250 millilitrov pasírované paradajky
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Mäso nakrájame na kocky. Cibuľu, cesnak očistíme a nakrájame na jemno. Na oleji krátko orestujeme cibuľu , cesnak, pridáme mäso, miešame kým nezmení farbu ... Pridáme soľ, červenú papriku, korenie, prikryjeme  a dusíme do mäkka. V prípade potreby podlejeme vodou, vývarom.

Kapustu som dusila samostatne, ale asi by to šlo aj s mäsom, v druhej polovici dusenia. Vo väčšom hrnci na oleji za stáleho miešania, krátko orestujeme? kapustu. Podlejeme trochou vody a dusíme do mäkka cca 25 minút, posolíme cca 1/4 čl soli. Na záver pridáme pasírované paradajky (alebo pretlak), mäso ... Dochutíme.

Podávame s chlebom, alebo bez neho. Však aj varené zemiaky by sa hodili. Ja som robila vrámci delenej stravy. Alebo to môžeme spraviť ako hustejšiu polievku.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod, 15 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama