
Kamila | Kapusta s bravčovým mäsom a pretlakom
Opäť jeden zo spomienkových receptov, v trošku redšej verzii, ako hustú polievku robieval pravidelne môj dedko.
500 | gramov | bravčové mäso |
1 | kus | cibuľa |
3 | strúčiky | cesnak |
3⁄4 | čajová lyžička | soľ |
1 | čajová lyžička | červená paprika |
trocha | olej | |
štipka | mleté čierne korenie | |
1 | hlávka | biela kapusta |
250 | millilitrov | pasírované paradajky |
Mäso nakrájame na kocky. Cibuľu, cesnak očistíme a nakrájame na jemno. Na oleji krátko orestujeme cibuľu , cesnak, pridáme mäso, miešame kým nezmení farbu ... Pridáme soľ, červenú papriku, korenie, prikryjeme a dusíme do mäkka. V prípade potreby podlejeme vodou, vývarom.
Kapustu som dusila samostatne, ale asi by to šlo aj s mäsom, v druhej polovici dusenia. Vo väčšom hrnci na oleji za stáleho miešania, krátko orestujeme? kapustu. Podlejeme trochou vody a dusíme do mäkka cca 25 minút, posolíme cca 1/4 čl soli. Na záver pridáme pasírované paradajky (alebo pretlak), mäso ... Dochutíme.
Podávame s chlebom, alebo bez neho. Však aj varené zemiaky by sa hodili. Ja som robila vrámci delenej stravy. Alebo to môžeme spraviť ako hustejšiu polievku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty