Kapusta s bravčovým mäsom a pretlakom

Pridal/a Kamila

Opäť jeden zo spomienkových receptov, v trošku redšej verzii, ako hustú polievku robieval pravidelne môj dedko. Úsmev

Kapusta s bravčovým mäsom a pretlakom - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
Celkový čas
1 hod, 15 minút

Ingrediencie

500gramovbravčové mäso, ale bože byť aj kuracie ...
1kusväčšia cibuľa
3strúčikycesnaku
3⁄4čajové lyžičkysoli
1čajová lyžičkačervená paprika
 trochačierneho korenia, oleja ...
1hlávkakapusty (stredne veľká)
250millilitrovpasírované paradajky (pretlak menej)

Inštrukcie

Mäso nakrájame na kocky. Cibuľu, cesnak očistíme a nakrájame na jemno. Na oleji krátko orestujeme cibuľu , cesnak, pridáme mäso, miešame kým nezmení farbu ... Pridáme soľ, červenú papriku, korenie, prikryjeme  a dusíme do mäkka. V prípade potreby podlejeme vodou, vývarom.

Kapustu som dusila samostatne, ale asi by to šlo aj s mäsom, v druhej polovici dusenia. Vo väčšom hrnci na oleji za stáleho miešania, krátko orestujeme? kapustu. Podlejeme trochou vody a dusíme do mäkka cca 25 minút, posolíme cca 1/4 čl soli. Na záver pridáme pasírované paradajky (alebo pretlak), mäso ... Dochutíme.

Podávame s chlebom, alebo bez neho. Však aj varené zemiaky by sa hodili. Ja som robila vrámci delenej stravy. Alebo to môžeme spraviť ako hustejšiu polievku.

Vaše hodnotenie: Žiadne
4.5
Priemer: 4.5 (2 hlasy)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok