Popis
Velmi zname a rychle jedlo,ci k obedu,alebo na veceru,hladosom vzdy zachuti :-)

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 45 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 45 minút |
Ingrediencie
1 | balík | farebne cestoviny |
350 | gramov | sampinony,alebo ine hribiky |
kus | olej,cibulka,sol,korenie | |
500 | millilitrov | plnotucne mlieko |
1 | balík | syr karicka |
Inštrukcie
Hribiky ocistime,nakrajame,spenime cibulku na oleji,pridame hribiky,chvilku orestujeme,pridame sol,hubove korenie,alebo rascu a ml.cierne korenie-opatrne,nie vela,pridame cele balenie lahko roztieratelneho syra.Moze byt akykolvek,syrokrem,karicka....naozaj nezalezi na znacke,hlavne aby nebol oznaceny "light",ten v omacke nerobi dobrotu,a je ho tam velmi malo citit.Niekedy pridavam aj na drobno pokrajanu sunku a zalejem troskou vody,aby sa vsetko pekne spolu udusilo. Nakoniec zahustime mliekom a mukou,urobime zatrepku,ktoru vlejeme do omacky,prevarime,ochutime,ak treba prisolime a mame hotovo. Cestoviny uvarime klasikym sposobom.Ja niekedy zvyknem k tomu uvarit aj spenatove halusky,ale dnes som spenat doma nenasla,tak nam stacili aj cestoviny.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
"light",ten v omacke nerobi dobrotu...a nielen v omáčke....aj v tele!
Inak
super rýchle a sýte jedlo...robievam často. Miesto mlieka dávam smotanu na varenie a na záver po vypnutí prisypem oregáno. Občas dávam aj šunku - mäsožravým
alebo na cibuľke zosklovatieť oravskú slaninku.
A obmena: to isté, len vynechám syr a smotanu - dám paradajkové pyré....
Evka,kedysi som smotanu aj ja davala,je to tak velmi dobre,chutne,jemne.Ale kedze syn ma iste potravinove obmedzenia,prisposobujem niektore jedla aj jemu,aby som nemusela varit na viac krat.On obycajne kravske mlieko nesmie,skusali sme uz rozne druhy,ale najviac mu vyhovuje bezlaktozove.Tak varim z neho aj pre nas a je to naozaj chutne,necitit ziadny rozdiel a ze tam nie je smotana?Uz sme si zvykli
Moja sesternica dáva smotanu aj do plnenej papriky /samozrejme myslím do omáčky/Jasné,že je to kalorickejšie.Ja napr.segedín,alebo perkelt tam musí ísť smotana bez nej je to o ničom.Zatiaľ si ju môžme dávať.


a vies ze smotanu do paradajkovej omacky,polievky som davala aj ja?teraz uz len to bezlaktozove mlieko,nie vela,ale len tak trosku,doda tomu taku jemnost,zvykli sme si na to a je to uplne ine ako bez....
A to je aké mlieko?
napriklad aj taketo:
http://www.bezlaktozovemlieko.sk/bezlaktozove-mlieko
Je mi jasné....neuviedla som smotanu ako "kritiku" na tvoj postup....len moju verziu. Tiež prispôsobujem jedlá tak, aby vyhovovali každému a pre jedného zvlášť nevarím....prepych
Evka,ja som to urcite nebrala ako kritiku


Dnes je vela ludi,ktori maju rozne traviace alebo alergicke problemy a niektori z nich si v zaciatkoch,ked zacnu s novou stravou myslia,ze je to nieco strasne a ze im "skoncil normalny zivot".Takze ja som sa o tom rozpisala hlavne preto,da sa varit aj alternativne a dokonca to aj chuti
Ja veru niekedy varim aj viac druhov jedal,ale naozaj len niekedy
Fidorka viem, že si to tak nebrala...