Cestoviny s hríbikovou omáčkou

Popis

Velmi zname a rychle jedlo,ci k obedu,alebo na veceru,hladosom vzdy zachuti :-)

Cestoviny s hríbikovou omáčkou - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

1balíkfarebne cestoviny
350gramovsampinony,alebo ine hribiky
 kusolej,cibulka,sol,korenie
500millilitrovplnotucne mlieko
1balíksyr karicka

Inštrukcie

Hribiky ocistime,nakrajame,spenime cibulku na oleji,pridame hribiky,chvilku orestujeme,pridame sol,hubove korenie,alebo rascu a ml.cierne korenie-opatrne,nie vela,pridame cele balenie lahko roztieratelneho syra.Moze byt akykolvek,syrokrem,karicka....naozaj nezalezi na znacke,hlavne aby nebol oznaceny "light",ten v omacke nerobi dobrotu,a je ho tam velmi malo citit.Niekedy pridavam aj na drobno pokrajanu sunku a zalejem troskou vody,aby sa vsetko pekne spolu udusilo. Nakoniec zahustime mliekom a mukou,urobime zatrepku,ktoru vlejeme do omacky,prevarime,ochutime,ak treba prisolime a mame hotovo. Cestoviny uvarime klasikym sposobom.Ja niekedy zvyknem k tomu uvarit aj spenatove halusky,ale dnes som spenat doma nenasla,tak nam stacili aj cestoviny.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Prekvapenie , fííí, Fidorka moja , ty si bola u nás špehovať ? Chichocem sa to isté som robila ja dnes k obedu , len so špagetami , viď foto . Sýte , fajné jedlo , rýchlo hotové .

Chichocem saMrkám telepatia? ÁnoTlieskamTlieskamTlieskam

"light",ten v omacke nerobi dobrotu...a nielen v omáčke....aj v tele!

Inak Áno super rýchle a sýte jedlo...robievam často. Miesto mlieka dávam smotanu na varenie a na záver po vypnutí prisypem oregáno. Občas dávam aj šunku - mäsožravým Chichocem sa alebo na cibuľke zosklovatieť oravskú slaninku.
A obmena: to isté, len vynechám syr a smotanu - dám paradajkové pyré....

Evka,kedysi som smotanu aj ja davala,je to tak velmi dobre,chutne,jemne.Ale kedze syn ma iste potravinove obmedzenia,prisposobujem niektore jedla aj jemu,aby som nemusela varit na viac krat.On obycajne kravske mlieko nesmie,skusali sme uz rozne druhy,ale najviac mu vyhovuje bezlaktozove.Tak varim z neho aj pre nas a je to naozaj chutne,necitit ziadny rozdiel a ze tam nie je smotana?Uz sme si zvykli Úsmev

Moja sesternica dáva smotanu aj do plnenej papriky /samozrejme myslím do omáčky/Jasné,že je to kalorickejšie.Ja napr.segedín,alebo perkelt tam musí ísť smotana bez nej je to o ničom.Zatiaľ si ju môžme dávať. Chichocem saChichocem saChichocem sa

a vies ze smotanu do paradajkovej omacky,polievky som davala aj ja?teraz uz len to bezlaktozove mlieko,nie vela,ale len tak trosku,doda tomu taku jemnost,zvykli sme si na to a je to uplne ine ako bez.... Úsmev

A to je aké mlieko? Slnko

Je mi jasné....neuviedla som smotanu ako "kritiku" na tvoj postup....len moju verziu. Tiež prispôsobujem jedlá tak, aby vyhovovali každému a pre jedného zvlášť nevarím....prepych Chichocem sa

Evka,ja som to urcite nebrala ako kritiku Úsmev
Dnes je vela ludi,ktori maju rozne traviace alebo alergicke problemy a niektori z nich si v zaciatkoch,ked zacnu s novou stravou myslia,ze je to nieco strasne a ze im "skoncil normalny zivot".Takze ja som sa o tom rozpisala hlavne preto,da sa varit aj alternativne a dokonca to aj chuti Slnko
Ja veru niekedy varim aj viac druhov jedal,ale naozaj len niekedy Chichocem sa

Fidorka viem, že si to tak nebrala... Slnko

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok