Cviklovo zemiakové "dukáty"

Popis

Zemiakové cesto na knedle je má známe, ja som skombinovala zemiaky s cviklou a hladkou múkou. Cesto je bez vajíčok a "dukáty" sa môžu použiť ako príloha k mäsku, k zelenine ale aj len tak s maslom s syrom.

Cviklovo zemiakové "dukáty"  - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
7 minút
Celkový čas
47 minút

Ingrediencie

2kusycvikla stredne veľká
4kusyzemiakov stredne veľkých
100gramovhladká múka
1čajová lyžičkasoľ
2polievkové lyžiceolivový olej
príloha
2kusyjarná cibuľka
1kuspór asi tak 10 cm kúsok
2polievkové lyžicemaslo
80gramovtvrdý syr

Inštrukcie

Cviklu si dáme variť a po 30 min. pridáme ku nej zemiaky (šupke). Vodu trochu osolíme a varíme do mäkka zemiakov. Necháme vychladnúť, ošúpeme a nastrúhame na jemno, osolíme a pridáme olej. Múkú pridávame len toľko aby sa nám cesto spojilo,nelepilo a ostalo vláčne (použila som špaldovú). Záleží na zemiakoch. Z cesta si urobím valček o priemere asi tak 3-4 cm a krájame z neho 1/2 cm krúžku. V ruke dotvarujeme na dukátiky. Varíme v osolenej vode približne 5-7 min. kým nevyplávajú. Opláchneme ich teplov vodou. Na masle si len ptrehrejeme na šikmo nakrájanú cibuľku a pór, pridáme dukátiky a zľahka premiešame. Na vrch dáme plátky syra - vhodný je grana padano, parmezán ale výborný je aj kozí kto má rád. Ja som mala belgický syr Maredsous

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok