
toto jedlo je vhodné nielen pre vegetariánov...
1 | kus | cuketa |
1 | kus | tekvica |
4 | kusov | paradajka |
1 | kus | šalotka |
1 | čajová lyžička | kurkuma |
1 | zväzok | petržlenová vňať |
mleté čierne korenie | ||
soľ | ||
olej | ||
mäta čerstvá |
1, na oleji speníme nakrájanú šalotku alebo bielu cibuľu 2, pridáme nakrájané paradajky, kto nemá rád šupku môže ich spariť a ošúpať 3, pridáme očistenú cuketo tekvicu, nakrájanú na kocky 4, poprášime kukrumou, soľou, korením 5, pridáme pár lístkov mäty a za hrsť nasekanej petržlenovej vňate 6, podlejeme pohárom vody a zakryté na miernom ohni dusíme cca 15-20 minút 7, podávame len tak samotné, s chlebom, bagetou alebo ako prílohu k mäsu, napr. grilovanému 8, je to strašne dobré 9, na pripojenom obrázku je odfotená cuketová tekvica - rugosa friulana
toto jedlo pripravujem z takej čudnej bradavičnatej cukíny, hovoríme jej cuketová tekvica, odborný názov "rugosa friulana" predpokladám, že sa dá pripraviť aj z maslovej tekvice napr. hokaido

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty