Kamila | Cuketové lečo s klobásou
Rýchly letný obed, keď treba cuketu spotrebovať a aj chlapa presvedčiť, že lepší obed ešte nejedol. Cuketa je ľahšie stráviteľná ako paprika. Uvedené množstvo ingrediencií je orientačné.
Ingrediencie
1 | kus | cibuľa |
200 | gramov | klobása |
3 | polievkové lyžice | olej |
1 | kus | cuketa |
1 | kus | paprika |
300 | gramov | paradajky |
4 | kusov | vajce |
trocha | soľ |
Postup
Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Klobásu, je na vás akú použijete, tiež nakrájame na menšie kúsky. V panvici na troche oleja krátko opražíme cibuľu a pridáme klobásu. Smažíme za občasného miešania cca 7 minút.
Mladú cuketu očistíme a nakrájame na malé kúsky. Ak vám nevadí šupka, nemusíte cuketu čistiť.
Ak použijeme papriku, zbavíme ju jadierok a nakrájame na pásiky. Pridáme ku klobáse, premiešame a prikryté varíme tiež cca 7 minút.
Ku zmäknutej cukete pridáme nakrájané paradajky, tým stačia 3 minúty .

A na záver pridáme vajíčka, soľ korenie. Stačí trochu, záleží od klobásy akú má výraznú chuť. A už len zo 3 minúty miešame aby sa vajíčka uvarili.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty