
M.á.r.i.a | Dusené kuracie srdiečka s kelom
Skvelé aj bez prílohy.
kuracie srdiečka | ||
cibuľa | ||
soľ | ||
mleté čierne korenie | ||
mletá červená paprika | ||
kel | ||
mrkva | ||
cibuľa červená | ||
cesnak | ||
pór | ||
olej | ||
maslo | ||
cukor |
Srdiečka očistíme, orestujeme na cibuľke, osolíme, čierne korenie, červená paprika, zalejeme vodou a dusíme kým nie sú srdiečka mäkké a vývar sa vyvarí na hustú konzistenciu.
Kel je trochu netradičný - kel nakrájať na väčšie rezančeky, mrkvu na kolieska, červenú cibuľu na mesiačiky, cesnak nasekáme, pór na kolieska.
Rozpálime si trochu olivového oleja+plátok masla a lyžica hnedého cukru, orestujeme cibuľu, pridáme cesnak.
Potom mrkvu a kel, restujeme kým kel nezmäkne, čierne korenie, trochu čili a zalejeme vývarom a bielym vínom. Dusíme do vyparenia tekutín, pred koncom pridáme pór a dochutíme.
Pretože u nás sa nejedia prílohy stačí mäsko so zeleninou, kto chce prílohu, odporúčam trochu zemiakov, ale stačí aj plátok celozrnného chleba.
Mária, práve som sa pustila do varenia podľa tvojho receptu! Jesť to budem asi sama, lebo frajer sa mi zveril, že srdiečka nemá rád a vyslovil hypotézu, že jeho nechuť k srdiečkam bude asi daná tým, že nie je africký bojovník Ako dobre, zostane mi viac
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Verím, že chutilo a ON môže len ľutovať... neboj láska ide cez žalúdok a raz neodolá ani takému srdiečku
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To sa mi podarilo omylom... sory
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzerá to super