reklama

Džadky

Pridal/a lia6 dňa 05. 01. 2010 - 11:03 - Recepty lia6
obrázok k receptu

reklama

Po osmičke na zš, sme so spolužiačkou boli u jej rodiny na východe v Ľubici...úžasný to ľudia(sun) Toto jedlo by som nazvala obdobou halušiek...je ale jednoduchšie, jedávali ho v chudobnejších rodinách a tam koľkokrát nebolo na tvaroh a bryndzu...musím ale povedať, že chuťovo je úžasné a je rýchlo hotové(sun)

Ingrediencie
1 kilogram zemiak
1 kilogram hladká múka
300 gramov slanina
  soľ
  kyslé mlieko
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Zemiaky uvaríme do makka, pridáme múku(vodu nezlievame), premiešame a tyčovým mixérom zmixujeme...ja to robím takto(robí sa to horúce), ale starká mojej spolužiačky to premiešavala rukami...popravde, ale svoje ručičky milujem, tak radšej si ich šetrím.

Lyžicou "hádžeme"(kladieme) na tanier halušky, polejeme vyškvarenou na drobno nakrájanou slaninou. Podávame s kyslím mliekom, alebo cmarom...osobne mám najradšej kyslú žinčicu, ale keďže u nás nie je dostať, tak si zmiešam zakysanku s pochúťkovou smotanou a štipkou soli.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút

reklama


reklama

alioska, Ut, 05. 01. 2010 - 11:42

Mrkám Vyrastala som na nich....a výborné sú s makom...na sladko...Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce ...ach spomienky......Kvietok

balalajka, Ut, 05. 01. 2010 - 12:03

Ivi, tú múku netreba prevariť?
Nepozám, uvarím ja cestové tuze rada Tlieskam .

lusesita, Ut, 05. 01. 2010 - 19:55

dobrota je toMrkám pochutnáš siÚsmev Áno

Mira-Mária, Ut, 05. 01. 2010 - 12:10

jooj vytiahla si nas recept po sto rokoch!! tiez sme boli v detstve zemiakovy... ta muka sa vo vriacich zemiakoch sama spari a museli to byt gulky, ziadne lyzicove haluske -heheheÁno

lia6, Ut, 05. 01. 2010 - 13:51

Vidím, že kočky už poradili...ozaj je to dobrota...a môžu byť aj guľkyMrkám Slnko

val, Ut, 05. 01. 2010 - 14:28

My na dzatky chodievame k manzelovej mame. Je to uuuuuzasne, chutne jedlo a vsetci sa z neho vieme riadne objest. My ich jedavame poliate maslom a posypane tvarohom Tlieskam Tlieskam

fidorka, Ut, 05. 01. 2010 - 18:45

Val,toto mi nerob,že s tvarohom!Ja som ich tááááák zbožňovala a teraz tvaroh nesmiem....Plačem Normálne som zacítila tú chuť a vôňu Tlieskam mňááááááám!Bozkávam

lusesita, Ut, 05. 01. 2010 - 19:53

Už som to tuná nie raz spomínalaÁnoako nápravu po mäsovom hodovaní Chichocem sa my to voláme zaprávaná kaša "fučka".Tá múka sa musí dobre prevariť,miešať,aby kašička neprihorela.Keď je to čertsvé,tak to papáme s opraženou cibuľkou,slaninkou a kys.mliekom,no a na druhý deň to robím,kto chce na sladko,lyžicou vyberám halušky,polejem maslom,dám zapiecť a posypem makom.

aretta, Pi, 08. 01. 2010 - 21:47

U nás to boli škubánky. Robievala to starkina sestra, ked prišla na návštevu na Slovensko. Boli poliate maslom a posypané makom a cukrom. Boooože baby, zas mať 8 krmiť sa nimi u starkej Chichocem sa Hambím sa

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama