
Po osmičke na zš, sme so spolužiačkou boli u jej rodiny na východe v Ľubici...úžasný to ľudia(sun) Toto jedlo by som nazvala obdobou halušiek...je ale jednoduchšie, jedávali ho v chudobnejších rodinách a tam koľkokrát nebolo na tvaroh a bryndzu...musím ale povedať, že chuťovo je úžasné a je rýchlo hotové(sun)
1 | kilogram | zemiak |
1 | kilogram | hladká múka |
300 | gramov | slanina |
soľ | ||
kyslé mlieko |
Zemiaky uvaríme do makka, pridáme múku(vodu nezlievame), premiešame a tyčovým mixérom zmixujeme...ja to robím takto(robí sa to horúce), ale starká mojej spolužiačky to premiešavala rukami...popravde, ale svoje ručičky milujem, tak radšej si ich šetrím.
Lyžicou "hádžeme"(kladieme) na tanier halušky, polejeme vyškvarenou na drobno nakrájanou slaninou. Podávame s kyslím mliekom, alebo cmarom...osobne mám najradšej kyslú žinčicu, ale keďže u nás nie je dostať, tak si zmiešam zakysanku s pochúťkovou smotanou a štipkou soli.
Vyrastala som na nich....a výborné sú s makom...na sladko...
...ach spomienky......
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ivi, tú múku netreba prevariť?
Nepozám, uvarím ja cestové tuze rada .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dobrota je to pochutnáš si
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jooj vytiahla si nas recept po sto rokoch!! tiez sme boli v detstve zemiakovy... ta muka sa vo vriacich zemiakoch sama spari a museli to byt gulky, ziadne lyzicove haluske -hehehe
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vidím, že kočky už poradili...ozaj je to dobrota...a môžu byť aj guľky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
My na dzatky chodievame k manzelovej mame. Je to uuuuuzasne, chutne jedlo a vsetci sa z neho vieme riadne objest. My ich jedavame poliate maslom a posypane tvarohom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Val,toto mi nerob,že s tvarohom!Ja som ich tááááák zbožňovala a teraz tvaroh nesmiem.... Normálne som zacítila tú chuť a vôňu
mňááááááám!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Už som to tuná nie raz spomínalaako nápravu po mäsovom hodovaní
my to voláme zaprávaná kaša "fučka".Tá múka sa musí dobre prevariť,miešať,aby kašička neprihorela.Keď je to čertsvé,tak to papáme s opraženou cibuľkou,slaninkou a kys.mliekom,no a na druhý deň to robím,kto chce na sladko,lyžicou vyberám halušky,polejem maslom,dám zapiecť a posypem makom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
U nás to boli škubánky. Robievala to starkina sestra, ked prišla na návštevu na Slovensko. Boli poliate maslom a posypané makom a cukrom. Boooože baby, zas mať 8 krmiť sa nimi u starkej
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty