
Viem, viem...francúzske ovláda každý, a preto tu ani nenapíšem ingrediencie, ktoré tam treba...verím, že všetky ich máte v malíčku;-) napriek tomu mi tam niečo chýbalo a tak som tam pridala ingredienciu, ktorá ich ozvláštni fantastickou chuťou:-P moji chlapi už iné ani nechcú
2 | kilogramov | zemiak |
2 | kusov | klobása |
1 | kus | cibuľa |
3 | kusov | vajce |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
trocha | mleté čierne korenie | |
3 | polievkové lyžice | olej |
500 | gramov | kyslá kapusta |
Tou surovinou, ktorú tam pridávam je kyslá kapusta...buď ju dám naspodok a vtedy nemusím ani mazať pekáč, pretože s ňou pridávam aj šťavičku, alebo ju pridávam pred poslednou vrstvou zemiakov., Skúste,
Francúzske sú síce šťavnaté dosť, ale tá fantastická chuť stojí zato.
moja svokra robí francúzske zemiaky zo surových zemiakov, mama z varených. Tie svokrine sú mnam, aj ked sú svokrine Neviem z akých robíte vy, ale skúste tie surové nakrájané na maliné kúsky, sú ovela lepšie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robim tiez zo surovych zemiakov,ale robim takyto recept:miesto klobasky upeciem spolu nadrobno nakrajanu slaninku s cibulkou a cele aj s vypekom navrstvym na zemiaky,potom na nejke dalsie"poschodie"nastruham nivu a navrch zalejem smotanou s vajickami,vyskusajte,ak este nepoznate,su uzasneeee...:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robievam niečo podobné.Uvarím zemiaky v šupke a potom ich pretlačím cez to koliečko,že mám z nich kocky ako na šalát,zmiešam s kyslou kapustou a vrstvím do pekáča,spolu s nejakou údeninou.Posledná vrstva sú kapustové zemiaky,pokvapkám smotanou a zapečiem.Mňam,mňam
.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja ich robím podľa toho koľko mám času.Raz ich nakrájam na malé kocky surové,pridám varené vajcia a diétny salám.Polejem smotanou a dám piecť.Inokedy nakrájané zemiaky rýchlo uvarím a postupujem rovnako.Moji chlapi zjedia aj také aj také.Mňam,ja francúzske zbožňujem.S kapustou ma to nenapadlo.Vyskúšam.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
roky robim francuzske zo surovych zemiakov a ked je doma syn ten ma rad 1vrstva z hodne nakrajanej cibule a hlavne korenie gyros a vrch pred dopecenim posypat nastruhanym syrom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
lia ja francuzáky zbožňujem a tá kapustička by ma nenapadla...dnes som doma s dcérou sama tak to určite skúšam