reklama

Francúzske zemiaky trochu inak

Pridal/a lia6 dňa 17. 02. 2010 - 22:19 - Recepty lia6
obrázok k receptu

reklama

Viem, viem...francúzske ovláda každý, a preto tu ani nenapíšem ingrediencie, ktoré tam treba...verím, že všetky ich máte v malíčku;-) napriek tomu mi tam niečo chýbalo a tak som tam pridala ingredienciu, ktorá ich ozvláštni fantastickou chuťou:-P moji chlapi už iné ani nechcú

Ingrediencie
2 kilogramov zemiak
2 kusov klobása
1 kus cibuľa
3 kusov vajce
1⁄4 čajová lyžička soľ
  trocha mleté čierne korenie
3 polievkové lyžice olej
500 gramov kyslá kapusta
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Tou surovinou, ktorú tam pridávam je kyslá kapusta...buď ju dám naspodok a vtedy nemusím ani mazať pekáč, pretože s ňou pridávam aj šťavičku, alebo ju pridávam pred poslednou vrstvou zemiakov., Skúste,

Francúzske sú síce šťavnaté dosť, ale tá fantastická chuť stojí zato.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút

reklama


reklama

aga, Št, 18. 02. 2010 - 07:32

lia ja francuzáky zbožňujem a tá kapustička by ma nenapadla...dnes som doma s dcérou sama tak to určite skúšamBozkávam

alionuska, Št, 18. 02. 2010 - 10:03

moja svokra robí francúzske zemiaky zo surových zemiakov, mama z varených. Tie svokrine sú mnam, aj ked sú svokrineChichocem sa Neviem z akých robíte vy, ale skúste tie surové nakrájané na maliné kúsky, sú ovela lepšieÚsmev

Anicka26, St, 18. 01. 2012 - 22:20

Ja robim tiez zo surovych zemiakov,ale robim takyto recept:miesto klobasky upeciem spolu nadrobno nakrajanu slaninku s cibulkou a cele aj s vypekom navrstvym na zemiaky,potom na nejke dalsie"poschodie"nastruham nivu a navrch zalejem smotanou s vajickami,vyskusajte,ak este nepoznate,su uzasneeee...:)

fidorka, Št, 18. 02. 2010 - 11:40

Ja robievam niečo podobné.Uvarím zemiaky v šupke a potom ich pretlačím cez to koliečko,že mám z nich kocky ako na šalát,zmiešam s kyslou kapustou a vrstvím do pekáča,spolu s nejakou údeninou.Posledná vrstva sú kapustové zemiaky,pokvapkám smotanou a zapečiem.Mňam,mňamHambím sa Vyplazený jazyk .

daisy, Št, 18. 02. 2010 - 13:45

Ja ich robím podľa toho koľko mám času.Raz ich nakrájam na malé kocky surové,pridám varené vajcia a diétny salám.Polejem smotanou a dám piecť.Inokedy nakrájané zemiaky rýchlo uvarím a postupujem rovnako.Moji chlapi zjedia aj také aj také.Mňam,ja francúzske zbožňujem.S kapustou ma to nenapadlo.Vyskúšam.Úsmev

jamama (bez overenia), Št, 18. 02. 2010 - 22:01

roky robim francuzske zo surovych zemiakov a ked je doma syn ten ma rad 1vrstva z hodne nakrajanej cibule a hlavne korenie gyros a vrch pred dopecenim posypat nastruhanym syrom

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama