Úhrabky - zemiaky s kyslou kapustou

Popis

Tradičné slovenské jedlo, z tých najzákladnejších surovín, ktoré kedysi boli v každej domácnosti. V rôznych oblastiach má tento recept viaceré variacie, základ je vždy rovnaký - zemiaky, kyslá kapusta a slanina.

Úhrabky  - zemiaky s kyslou kapustou - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút
Celkový čas
30 minút

Ingrediencie

2kilogramovzemiaky
500gramovkyslá kapusta
150gramovslanina
3polievkové lyžiceolej

Inštrukcie

Očistené zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode.

Kyslú kapustu vyžmýkame a pokrájame na drobnejšie časti.

Slaninu nakrájanú na kocky opražíme v oleji.

Horúce  zemiaky zleje z vody,  na hrubo popučíme, pridáme kyslú kapustu, vyškvarenú slaninu aj s olejom a dobre premiešame.

Ihneď podávame.

 

Poznámky

Ak neobľubujete kyslú kapustu v surovom stave, kľudne ju pred zmiešaním s popučenými zemiakmi poduste na troche oleja. Ak ju však pridáte surovú, zachováte v nej maximum zdraviu prospešných látok.

Vaše hodnotenie: Žiadne
4.25
Priemer: 4.3 (4 hlasy)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok