
Martuška 123 | Zapekané zemiaky s mletým mäsom a kyslou kapustou
Vynikajúci obed z jedného pekáča. Výborná kombinácia zemiakov, mletého mäsa a kyslej kapusty. Použila som bravčové pliecko.
Ingrediencie
1 | kilogram | mleté bravčové mäso |
1 | kilogram | zemiaky |
700 | millilitrov | kyslá kapusta |
150 | gramov | oravská slanina |
1 | kus | cibuľa |
4 | strúčiky | cesnak |
1 | čajová lyžička | soľ |
trocha | čierne mleté korenie | |
1⁄2 | čajová lyžička | mletá rasca |
1 | čajová lyžička | mletá červená paprika |
trocha | olej |
Postup
Slaninu nakrájame na malé kocky. Na panvicu dáme trochu oleja a krátko ju opražíme. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Opražíme, keď je hotové odstavíme a pridáme červenú mleté papriku
a pridáme všetko k mletému mäsu. Všetko osolíme , okoreníme, pridáme mletú rascu a premiešame.
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na plátky. Na pekáč dáme trocha olej a rozložíme polovicu zemiakov. Osolíme ich , okoreníme a posypeme celou alebo drvenou rascou.
Na zemiaky dáme pripravené mäso, na mäso rozložíme kyslú kapustu bez šťavy a na ňu druhú polovicu zemiakov. Opäť zemiaky osolíme , okoreníme , posypeme rascou a pokvapkáme olejom.
Prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre na cca 200 °C. cca 1 hod. Odkryjeme alobal a ešte dopekáme asi 20 - 30 min.
Podávame s kyslou smotanou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pistáciový koláč
Alica7
Pistáciový koláč
Výborný pistáciový koláč, do ktorého môžete použiť aj iný druh orechov. Recept je na menší pekáčik 20x30 cm.
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Kamila
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Vláčny ovocný koláč s višňami v bezlepkovej verzii. Je jedno či použijete višne, čerešne, čučoriedky, maliny alebo na menšie kúsky nakrájané marhule