
Martuška 123 | Zapekané zemiaky s mletým mäsom a kyslou kapustou
Vynikajúci obed z jedného pekáča. Výborná kombinácia zemiakov, mletého mäsa a kyslej kapusty. Použila som bravčové pliecko.
1 | kilogram | mleté bravčové mäso |
1 | kilogram | zemiaky |
700 | millilitrov | kyslá kapusta |
150 | gramov | oravská slanina |
1 | kus | cibuľa |
4 | strúčiky | cesnak |
1 | čajová lyžička | soľ |
trocha | čierne mleté korenie | |
1⁄2 | čajová lyžička | mletá rasca |
1 | čajová lyžička | mletá červená paprika |
trocha | olej |
Slaninu nakrájame na malé kocky. Na panvicu dáme trochu oleja a krátko ju opražíme. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Opražíme, keď je hotové odstavíme a pridáme červenú mleté papriku
a pridáme všetko k mletému mäsu. Všetko osolíme , okoreníme, pridáme mletú rascu a premiešame.
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na plátky. Na pekáč dáme trocha olej a rozložíme polovicu zemiakov. Osolíme ich , okoreníme a posypeme celou alebo drvenou rascou.
Na zemiaky dáme pripravené mäso, na mäso rozložíme kyslú kapustu bez šťavy a na ňu druhú polovicu zemiakov. Opäť zemiaky osolíme , okoreníme , posypeme rascou a pokvapkáme olejom.
Prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre na cca 200 °C. cca 1 hod. Odkryjeme alobal a ešte dopekáme asi 20 - 30 min.
Podávame s kyslou smotanou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pekinské placky
Martuška 123 | Pekinské placky
Pekinské placky
Recept na výborný nedeľný obed z kuracích pŕs. Vďaka marináde so sojovou omáčkou budú ozaj výborné.
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
JarushkaD | Záviny bez kysnutia
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
Tento recept mám od mojej mamy, takže má určite viac ako 50 rokov. Je výborný. V ceste je droždie, ale netreba čakať na kysnutie. Cesto je výborné na záviny, rožky, šatôčky...