
fajné, "iné"
200 | gramov | šošovica |
1 | kus | cibuľa |
100 | millilitrov | olivový olej |
1 | strúčik | cesnak |
3 | plátky | paradajkový pretlak |
2 | kusov | chilli paprička |
1 | kus | bobkový list |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
trocha | čierne korenie | |
100 | millilitrov | voda |
200 g šošovice, 1 cibuľa, 1dl olivového oleja, 1 strúčik cesnaku, 3 lyžice paradajkového pretlaku, 2 chilli papričky, 1 bobkový list, ,soľ, mleté čierne korenie, 1 l vody
Nadrobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak speníme na oleji, pridáme pretlak, chilli papričky, bobkový list a vopred namáčanú a odkvapkanú šošovicu.
Zalejeme vodou a varíme, kým šošovica nezmäkne. Chilli papričky a bobkový list vyberieme, osolíme a okoreníme podľa chuti.
Papať možno samotné, alebo s chlebíkom, alebo s kúskom klobásky...komu ako príde... Dobrú chuť!
mňááám,toto ľúbime aj my,len sme nevedeli,že sa to volá Grécka šošovica
.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To je celkom frišké.Aj uvarené aj zjedené.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Hmmmm? Môžbyť
