
sas.ka | Grilovaný losos so špenátom a šampiňónovými špagetami
Zdravý a chutný obed
2 | kusov | losos |
200 | gramov | čerstvý špenát |
180 | gramov | špagety |
5 | kusov | šampiňóny |
2 | strúčiky | cesnak |
1 | deciliter | smotana 12% |
1 | polievková lyžica | maslo |
1 | polievková lyžica | olivový olej |
1 | čajová lyžička | soľ |
trocha | tymian | |
1 | trocha | citrón |
2 plátky lososa umyjeme a osušíme. Osolíme z každej strany, pokvapkáme citrónom a necháme chvíľku odpočívať. Špagety uvaríme vo vriacej osolenej vode.
Kým sa varia, očistíme si šampiňóny a nakrájame na veľmi malé kúsky, ktoré potom opečieme na olivovom oleji. Pridáme soľ, trochu tymianu a uvarené špagety.
Cestoviny spolu so šampiňónmi opekáme asi 5 minút. Na panvici z oboch strán ugrilujeme plátky lososa na olivovom oleji. Grilujeme približne 8 minút. Na konci dáme na lososa kúsok masla.
Následne si krátko sparíme špenát na masle, pridáme strúčiky cesnaku a po chvíľke aj smotanu. Podusíme asi 5 minút a môžeme podávať. Lososa položíme na špagety a špenát, ozdobíme čerstvým tymianom alebo plátkom citróna. Dobrú chuť !
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Veľkonočná paska
Kamila | Veľkonočná paska - recept
Veľkonočná paska
Fotorecept na tradičnú veľkonočnú pasku. Recept na kysnutý veľkonočný koláč, ktorý na sviatočnom stole na Veľkú noc jednoducho nesmie chýbať.
Bratislavské rezy
Alica7 | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Klasické a chutné bratislavské rezy ako ich poznáme z cukrárne.