Hliva v tempura cestíčku

Popis

Včera bol hlivový obed, rada robím z hlivy polievky, paprikáš, perkelt. Tentokrát padlo rozhodnutie vysmažiť a preto, že nožičky z hlivy sú na smaženie trochu t vrdšie bola rozhodnuté aj o polievke. Osvieženie bol zelerový šalátik ....

Hliva v tempura cestíčku - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

400gramovhliva ustricova
tempura cestíčko
1deciliterhladká múka
1decilitersolamyl (maizena,tapioková múka)
2decilitrevoda, soľ,korenie,bylinky,vegeta.. .
šalát
1⁄4kuszeler
1kusjablko
1polievková lyžicaorechy jemne nasekané
2polievkové lyžicekyslá smotana
1polievková lyžicamajolenka
1čajová lyžičkahorčica, soľ,korenie
1čajová lyžičkamed

Inštrukcie

Tempura cestíčko - múku, solamyl ( ja oužívam tapiokovú múku),vodu ( môže sa dať 1/2 bieleho vína), soľ dobre vymiešame na cestíčo trochu redšie ako je palacinkové. Môže sa dochutiť napr. korením, bylnkami, vegetou - potom nedávať soľ, základom je dodržať pomer 1 diel múka + 1 diel solamyl + 2 diely vody. Cestíčko je veľmo chrumkavé. Hlivu som si očistia, hlavičky odkrojila, obalila v tempura cestíčku a na troche oleja vysmážala z každej strany pekne do ružova. K tomu boli pučené zemiaky s trochou masla a smotany a šalátik.

Zelerový šalát - zeler nastrúham na hrbšom strúhadle, jablko nakrájam na jemné rezančeky zakapneme ctrónovou šťavou aby nám nezhnedli. Smotanu, majolenku (tatarku), horčicu, med spolu vymiešame a dochutíme podľa seba soľou a korením. Zmieame do nastrúhaného zeleru s jablkom a na záver vmiešame orechy. Necáme dobre vychladnúť aby sa chute spojili.

Kým som toto všetko pripraila varia sa zároveň polievka - 1 menšia cibuľka na jemno nasekaná, restovaná na troche oleja, pridala som nakrájané nožičky z hlivy,chvíľu podusila, zaliala vodou,pridala domcu vegetu a nechala variť. 2 PL ovsených vločiek som si namočila do vody, 1 uemiak nakrájala na drobné kocky a toto som pridala do polievky asi po 15 min. Nechala variť ďalších 5 min. Dochutiľa som korením a nasekanou petržlenovou vňaťou.

 

Postup: 

Hliva v tempura cestíčku - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok