Hovädzí hamburger s karamelizovanou cibuľou

Popis

 Vo farmárskom obchode som kúpila čerstvé hovädzie mäso od farmára a dobre som urobila:) 

Hovädzí hamburger s karamelizovanou cibuľou - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút
Celkový čas
1 hod, 20 minút

Ingrediencie

500gramovhovädzie mäso mleté
4kusyanglická slanina -plátky
4kusyžemle
2kusycibuľa
2polievkové lyžicekryš. cukor
1polievková lyžicaolivový olej
1polievková lyžicamaslo
1deciliterbieleho vína
mleté čierne korenie
soľ

Inštrukcie

Občas si dáme hamburger. Nie v mekáči, ale taký poriadny poctivý hamburger. Skúšala som to už párkrát doma, ale vždy to chutilo ako fašírka v žemli. Asi to bolo hlavne tým, že som skombinovala bravčové s hovädzím, teraz som urobila čisto hovädzie a neochutila som to ako fašírku, ale ako hamburger, teda minimálne. 

Vo farmárskom obchode som kúpila čerstvé hovädzie mäso od farmára (mleté, s nápisom bio a „na hamburger“!:D)

Recept na žemle nemám, kupujem kváskové.

Mleté mäso osolíme,  okoreníme, vytvarujeme z neho 4 placky, trochu väčšie ako žemľa, lebo pri pečení sa trochu scvrknú. Placky potrieme olivovým olejom z oboch strán a odložíme ich do chladničky na 30 minút. Pokojne by to znieslo aj 700-800 g mäsa na 4 porcie, hambáče mohli byť aj hrubšie. 

Zatiaľ si pripravíme karamelizovanú cibuľu a nakrájame zeleninu. Cibuľu nakrájame na hrubšie krúžky (pokojne aj 1 cm). Na panvici roztopíme lyžicu oleja a lyžicu masla. Dočítala som sa, že dôležité je neprehnať to s množstvom tuku a ustrážiť teplotu, aby sa cibuľa nerozpadla a príliš nezmäkla.

Cibuľu som teda pražila na stupni číslo 3 (zo šiestich) asi 30 min, asi toľko trvalo, kým bola cibuľa opražená do zlatista. Potom som tam pridala 2 lyžice cukru a deci bieleho vína a pražila ďalej. Cibuľu celý čas pražíme bez pokrievky.

Upražíme anglickú slaninu a potom pripravíme hamburgery. Opekáme ich cca 2-3 min z každej strany, lepšie je ich grilovať, ale gril nemáme, tak som ich normálne opražila na kvapke olivového olej na panvici. 

Nakoniec rozkrojíme žemle, potrieme majonézou, dáme tam mäso, slaninu, cibuľu, zeleninu a zjeme:)

Ak to chceme úplne po americky, ako prílohu si k tomu dáme domáce hranolky s barbecue omáčkou. 

Na obrázku hambáč bez zeleniny, veď koho by zaujímala zelenina, keď sa teší na kus mäsa, však. Zeleninu sme mali tiež, samozrejme:) 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

ÁnoÁnoÁno

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.