
M.á.r.i.a
Občas sa stane, že je hovädzie tvrdšie. Ak hovädzie správne nakrájame proti vlasu, správne zatiahneme a podusíme, je mäkké ako maslo.
Ingrediencie
6 | plátky | hovädzia roštenka |
1 | kus | šalotka |
2 | kusov | mrkva |
1 | sušené huby | |
2 | polievkové lyžice | bravčová masť |
2 | polievkové lyžice | olej |
2 | polievkové lyžice | hladká múka |
soľ | ||
mleté čierne korenie | ||
1 | čajová lyžička | kurkuma |
2 | decilitre | červené víno |
Postup
Hrsť sušených húb zalejeme vlažnou vodou. Mäso len jemne päsťou naklepeme, osolíme a posypeme mletým čiernym korením. Obalíme v hladkej múke a prudko opečieme na masti.
Šalotku nakrájame na jemno, orestujeme na oleji, pridáme kurkumu, chvíľku restujeme so šalotkou, zalejeme trochou vína a necháme dusiť.
Pridáme plátky mäsa aj s výpekom, prilejeme zvyšok vína a necháme chvíľku vypariť. Huby scedíme a pridáme k mäsu, zalejeme vodou z húb prípadne doplníme vodu tak aby bolo mäso len po vrch zaliate. Necháme pomaly dusiť.
Po pol hodinke pridáme k mäsu na kolieska nakrájanú mrkvu a dusíme do mäkka. Šťava sa mám múkou na mäse a rozdusením šalotky zahustí. Podľa chuti na záver dosolíme.
Podávala som s varenými zemiakmi a plátkami cukety opečenými na masle a posypané trochou strúhanky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.