Hovädzie mäso býva pri varení trochu tvrdšie ...ak ho vieme správne nakrájať (proti vlasu). správne zatiahnúť a potom podusiť je mäkkúčké ako maslo. Skúste aj takúto kombináciu.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 1 hod |
Celkový čas | 1 hod, 30 minút |
Ingrediencie
6 | plátky | hovädzia roštenka |
1 | kus | šalotka |
2 | kusy | mrkva |
1 | sušené huby | |
2 | polievkové lyžice | bravčová masť |
2 | polievkové lyžice | olej |
2 | polievkové lyžice | hladká múka |
soľ | ||
mleté čierne korenie | ||
1 | čajová lyžička | kurkuma |
2 | decilitre | červené víno |
Inštrukcie
Najprv si zalejeme hrsť sušených húb vlažnou vodou. Mäso len jemne päsťou naklepeme, osolíme a posypeme mletým čiernym korením. Obalíme v hladkej múke a prudko opečieme na masti. Šalotku nakrájame na jemno, restujeme na oleji, pridáme kurkumu chvíľku restujeme so šalotkou a zalejeme trochou vína a necháme vydusiť. Pridáme plátky mäsa aj s výpekom, prilejeme ostatné víno a necháme chvľku vypariť. Huby scedíme a pridáme k mäsu, zalejeme vodou z húb prípadne doplníme vodu tak aby bolo mäso len po vrch zaliate. Necháme pomaly dusiť. Po pol hodinke pridáme k mäsu na kolieska nakrájanú mrkvu a dusíme do mäkka. Šťava sa mám múkou na mäse a rozdusením šalotky zahustí. Podľa chuti na záver dosolíme.
Podávala som s varenými zemiakmi a plátkami cukety opečenými na masle a posypané trochou strúhanky.