Hovädzie plátky na hubách s mrkvou

Popis

Hovädzie mäso býva pri varení trochu tvrdšie ...ak ho vieme správne nakrájať (proti vlasu). správne zatiahnúť a potom podusiť je mäkkúčké ako maslo. Skúste aj takúto kombináciu.

Hovädzie plátky na hubách s mrkvou - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

6plátkyhovädzia roštenka
1kusšalotka
2kusymrkva ( 2 veľké )
1 sušené huby (hrsť)
2polievkové lyžicemasť
2polievkové lyžiceolej
2polievkové lyžicehladká múka, soľ,korenie
1čajová lyžičkakurkuma
2decilitrečervené víno suché

Inštrukcie

Najprv si zalejeme hrsť sušených húb vlažnou vodou. Mäso len jemne päsťou naklepeme, osolíme a posypeme mletým čiernym korením. Obalíme v hladkej múke a prudko opečieme na masti. Šalotku nakrájame na jemno, restujeme na oleji, pridáme kurkumu chvíľku restujeme so šalotkou a zalejeme trochou vína a necháme vydusiť. Pridáme plátky mäsa aj s výpekom, prilejeme ostatné víno a necháme chvľku vypariť. Huby scedíme a pridáme k mäsu, zalejeme vodou z húb prípadne doplníme vodu tak aby bolo mäso len po vrch zaliate. Necháme pomaly dusiť. Po pol hodinke pridáme k mäsu na kolieska nakrájanú mrkvu a dusíme do mäkka. Šťava sa mám múkou na mäse a rozdusením šalotky zahustí. Podľa chuti na záver dosolíme.

Podávala som s varenými zemiakmi a plátkami cukety opečenými na masle a posypané trochou strúhanky.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok