Hovädzie na červenom víne so šampiňónmi

Popis

Recept z jedného pekáča

Hovädzie na červenom víne so šampiňónmi - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

1kilogramhovädzie mäso
100gramovslanina
1polievková lyžicaolej
1kuscibuľa
2strúčikycesnak
2kusybobkový list
1⁄2čajová lyžičkasoľ
1štipkamleté čierne korenie
2decilitrečervené víno
250gramovšampiňóny
100gramovmasla
1zväzokpetržlenová vňať
1polievková lyžicahladká múka (volitelné do omáčky)

Inštrukcie

Hovädzie mäso (ja som mala nožinu) umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kocky

Slaninu nakrájame na kocky a opražíme na lyžici oleja. Vyberieme ju a po častiach rýchlo opečieme mäso. Vložíme do pekáča, ktorý sa dá prikryť.

Cibuľu nakrájame na mesiačiky a krátko opečieme. Pridáme k mäsu, osolíme, okoreníme, zalejeme časťou červeného vína, vložíme bobkový list a cesnak. Prikryjeme (ak sa nedá inak, tak alobalom) a vložíme do rúry vyhriatej na 100 stupňov. Pomaly pečieme 2,5 až 3 hodiny.

Šampiňóny (ideálne hnedé, sú výraznejšie) očistíme, rozpolíme a opečieme na 50g masla. Pridáme ich k mäsu. Ak treba, pridáme víno a pečieme spolu prikryté ešte cca 20 minút.

Šťavu z mäsa zlejeme, ak treba zahustíme lyžicou hladkej múky a varíme asi 20 minút. Nakoniec pridáme zvyšok masla.

Petržlenovú vňať nakrájame na jemno a primiešame k mäsu.

Podávame napríklad s ryžou a mrkvovým šalátom s cibuľkou.

Výborne to bude chutiť aj s čerstvým chrumkavým pečivom.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok