reklama

Hrášok na smotane s fašírkou

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 12. 06. 2018 - 15:22 - Recepty M.á.r.i.a
Hrášok na smotane s fašírkou, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

reklama

Nemám moc rada klasickú fašírku, radšej robím len z čerstvého mäsa rôzne frikadelky. No ale ostalo veľa mäsa z polievky tak čo s ním. Ešte tak hovädzie sa spotrebuje ku kôprovke ale toto bolo močacie ( krk, krídla ). K fašírkam som vymyslela hrášok a obed bol na svete...Úsmev

Ingrediencie
400 hlávky hrášok
1 kus cibuľa
2 polievkové lyžice olej
1 deciliter smotana
2 čajové lyžičky Solamyl
  trocha citrónová šťava
  trocha cukor
300 gramov mäso
1 kus cibuľa
3 polievkové lyžice ovsené vločky
1 kus vajce
  soľ
  mleté čierne korenie
  majoránka
1 polievková lyžica ligurček
  olej
  strúhanka
1 plátok maslo
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Najprv si zalejem horúcou vodou ovsené vločky aby aspoň 20 min. napučali. Medzitým si obraté varené mäso na jemno nasekám, pridám na jemno nasekanú cibuľu a ligurček, vajíčko, soľ, korenie, majoránku a potom precedené a vytlačené vločky. Dobre vymiešame mäsovú hmotu a necháme v chladničke odpočinúť a nabrať chute. Potom ak je treba pridáme trochu strúhanky, robíme malé placky, obalíme v strúhanke a vyprážame na troche oleja. Keď ich prevrátime na každú placku dáme kúsok masla, ono sa roztopí a urobí dobrú a šťavnatú chuť fašírke.

Hrášok restujeme na cibuľke, osolíme, pridáme mleté čierne korenie, zalejeme trochou horúcej vody - hrach nemusí byť celý ponorený. Občas premiešame a dusíme kým hrášok nezmäkne. V smotane rozmiešame solamyl, vlejeme na hrášok, privedieme k varu a odstavíme. Dochutíme podľa seba soľou, korením, citrónovou šťavou, trochou cukru.

Podávame s pučenými zemiakmi s masom a petržlenovou vňaťou.

Výnos
3 Porcie
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

dasa_, Ut, 12. 06. 2018 - 17:13

Výborná možnosť, ako spracovať varené mäso z polievky. Super ÁnoÁno

PetaF, St, 13. 06. 2018 - 10:48

určite čoskoro vyskúšame ÁnoÁnoÁno

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama