
fidorka | Kurací skoro Stroganov
Pravy Stroganov sa robi z hovadzieho masa a kazdy robi omacku inak.Ja som ho dnes robila z kuracieho masa a omacku som prisposobila nam podla chuti.
1 | kilogram | kuracie prsia |
trocha | olivový olej | |
trocha | mleté čierne korenie | |
trocha | biele korenie mleté | |
trocha | soľ | |
trocha | sójová omáčka | |
1 | deciliter | biele víno |
200 | millilitrov | vývar slepačí |
4 | kusov | kyslá uhorka |
200 | gramov | šampiňóny |
2 | kusov | sterilizovaná kápia |
200 | millilitrov | šľahačková smotana |
1 | polievková lyžica | hladká múka |
1 | kus | cibuľa |
trocha | horčica | |
trocha | kečup |
Masko nakrajame na mensie kusky, pokvapkame olivovym olejom, sojovou omackou, posypeme ml.bielym korenim, pridame tri lyzice horcice, tri lyzice kecupu, trosicku osolime (ja veru ani nesolim, lebo sojova omacka je dost slana,aj ostatne pochutiny a ked podlievam vyvarom,potom je to presolene), vsetko dokladne premiesame rukami a dame na hodinku do chladnicky odlezat.
Medzi tym nakrajame uhorky na drobne kusky, kapiu, sampinony, cibulku. Cibulu opecieme na malickom mnozstve oleja,pridame maso,prudko opecieme zo vsetkych stran,masko zacne pustat stavu,potom pridame uhorky, sampinony,podlejeme vinkom,troskou vyvaru,prikryjeme a pomaly dusime do makka. Obcas ale kontrolujeme a premiesame.
Ked je masko makke,pridame na drono nakrajanu kapiu, prehrejeme a zahustime smotanou s mukou. Nam najviac chuti so zemiakovou kasou,ale mozete si k tomu urobit aj knedlu,alebo cestoviny.
fidorka aj ja to robievam s kuracieho mäska .Iba nedávam vínko a kápiu.
inak robím ako ty.Je to super .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dnes som plánovala variť niečo podobné...ale keď manžel počas varenia nakukol ponad moje plece a zbadal kuracie prsia, tak zakričal "hurá budú rezniky"...a bolo rozhodnuté