reklama

Kurací skoro Stroganov

Pridal/a fidorka dňa 21. 10. 2012 - 14:22 - Recepty fidorka
Kurací skoro Stroganov, Hlavné jedlá, recept, fidorka

fidorka | Kurací skoro Stroganov


reklama

Pravy Stroganov sa robi z hovadzieho masa a kazdy robi omacku inak.Ja som ho dnes robila z kuracieho masa a omacku som prisposobila nam podla chuti.

Ingrediencie
1 kilogram kuracie prsia
  trocha olivový olej
  trocha mleté čierne korenie
  trocha biele korenie mleté
  trocha soľ
  trocha sójová omáčka
1 deciliter biele víno
200 millilitrov vývar slepačí
4 kusov kyslá uhorka
200 gramov šampiňóny
2 kusov sterilizovaná kápia
200 millilitrov šľahačková smotana
1 polievková lyžica hladká múka
1 kus cibuľa
  trocha horčica
  trocha kečup
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Masko nakrajame na mensie kusky, pokvapkame olivovym olejom, sojovou omackou, posypeme ml.bielym korenim, pridame tri lyzice horcice, tri lyzice kecupu, trosicku osolime (ja veru ani nesolim, lebo sojova omacka je dost slana,aj ostatne pochutiny a ked podlievam vyvarom,potom je to presolene), vsetko dokladne premiesame rukami a dame na hodinku do chladnicky odlezat.

Medzi tym nakrajame uhorky na drobne kusky, kapiu, sampinony, cibulku. Cibulu opecieme na malickom mnozstve oleja,pridame maso,prudko opecieme zo vsetkych stran,masko zacne pustat stavu,potom pridame uhorky, sampinony,podlejeme vinkom,troskou vyvaru,prikryjeme a pomaly dusime do makka. Obcas ale kontrolujeme a premiesame.

Ked je masko makke,pridame na drono nakrajanu kapiu, prehrejeme a zahustime smotanou s mukou. Nam najviac chuti so zemiakovou kasou,ale mozete si k tomu urobit aj knedlu,alebo cestoviny.

Doplňujúce poznámky
Výnos
6 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

Maka, Ne, 21. 10. 2012 - 14:31

dnes som plánovala variť niečo podobné...ale keď manžel počas varenia nakukol ponad moje plece a zbadal kuracie prsia, tak zakričal "hurá budú rezniky"...a bolo rozhodnuté Úsmev

Heja, Ne, 21. 10. 2012 - 16:46

fidorka aj ja to robievam s kuracieho mäska .Iba nedávam vínko a kápiu.
inak robím ako ty.Je to super .

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama