
Dzeny
Na toto hádam ani recept netreba, ale keď neviete čo by ste uvarili, tak stačí, že na vás vybehne nápad!:)))
500 | gramov | kuracia pečeň |
1 | kus | cibuľa |
2 | polievkové lyžice | olej |
soľ | ||
polievková lyžica | kečup | |
trocha | mleté čierne korenie |
Kuracie pečene očistíme a pokrájame na menšie kúsky.
Cibuľu pokrájame na drobno, opražíme na oleji a pridáme pečeň. Orestujeme, aby sa pečeň zatiahla. Pridáme soľ, korenie a podlejeme vodou. Koľko vody, to vám nepoviem, niekto má rád veľa omáčky, iný menej, tak si dajte koľko chcete.
Ja ešte dávam aj 1 PL kečupu. S kečupom ale opatrne, radšej trochu menej, aby to nebolo sladké. Ale zas ak máte radi sladké, tak je to vaša vec:))
Hovorí sa, že pečeň sa má soliť až nakoniec lebo bude tvrdá, ale to platí možno tak pre bravčovú pečeň, kuraciu pečeň môžete soliť hneď, robím to tak roky a nikdy nebola tvrdá, je to čistý mýtus.
Moja sestra pridáva aj majoránku, aj to je dobré, ale ja robím bez.:)

Dzeny

Dzeny

Dzeny
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty