
LenkaR
Ryby so šalátom vhodná aj na vianočný stôl.
Ingrediencie
6 | kusov | lososový steak |
Na šalát: | ||
1 | kilogram | zemiak |
250 | gramov | hrášok s karotkou |
3 | kusov | cibuľa |
1 | kus | zavárané uhorky |
1 | kus | tatárska omáčka |
1 | kus | Majolka |
1 | trocha | horčica |
1 | trocha | soľ |
1 | trocha | mleté čierne korenie |
1 | trocha | olej |
Postup
Lososa stačí len jemne okoreniť a na málinko naolejovanej panvici najprv sprudka opiecť, potom trochu posolíme , málinko podlejeme vodou / len trošičku/ a chvíľu podusíme pod pokličkou, ktorú necháme mierne odchýlenú, aby sa súčasne dusil, ale aj trochu pripiekol.
Zemiaky uvaríme v šupke , a uvaríme i hrášok s karotkou. Medzitým si nakrájame cibuľu na drobno a uhorky na malé kocečky.Zemiaky po vychladnutí pokrájané dáme do misky, všetko zmiešame a dáme tatarskú omáčku a majolku / používam light verzie a trocha horčice, dochutíme ak treba soľou a čiernym mletým korením. Všetko spolu zmiešame a ak treba ešte trošku doladíme nálevom z uhoriek, atak aby to malo dobrú chuť a konzistenciu. Je dobré pred podávaním šalát nechať v chlade odležať. Potom už len dozdobíme ...
šalát je dobré mať prichystaný dopredu , steaky sú hotové pomerne rýchlo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.