Pečená bravčová krkovička, karlovarský knedlík a červená kapusta

Pridal/a Martuška 123

Výdatný obed z krkovičky s knedlíkom a kapustou.

Pečená bravčová krkovička, karlovarský knedlík a červená kapusta - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Pečená krkovička
  krkovička
  olej
  cibuľa
  paradajkovy pretlak
  soľ
  vegeta
  mleté čierne korenie
dusená kapusta
  Červená kapusta
80gramovkryštálový cukor (približne)
  soľ, rasca, ocot,
Karlovarský knedlík
7kusyrožteky staršie
2kusyvajicka
50gramovmaslo
1kussmotana na šľahanie
  petržlenová vňať, čierne korenie mleté, soľ,

Inštrukcie

Krkovičku nakrájam na plátky a prudo z obidvoch strán na rozohriatom oleji poopekám.
Vo výpeku opražím pokrájanu cibuľu. Vo vode rozmiešam paradajkový pretlak , pridám soľ , vegetu , mleté čierné kornie a vylejem to do výpeku. Do toho dám opečenú krkovičku prikyjem a dusím.

Dusená červená kapusta:
Na hlbšej panvici skaramelizujem  kryštál. cukor. Do toho dám pokrájanu červenú kapustu a podlejem trochou vody , pridám soľ , rascu a ocot nechám dusiť asi 30 min.
Nakoniec ochutnam či netreba dochutiť octom alebo cukrom , má byť sladkokyslá.

Karlovarský knedlík:
Rožky nakrájam na kocky , polejem smotanou , žltky vymiešam s maslom , petržlen jemne nakrájam a všetko zmiešam jemne posolím , okorením. Pridám sneh z bielkov opatrne premiešam.
Zabalím do zvlhčenej utierky konce zviažem a varím v slanej vode 25 min. Vyberiem a nakrájam na plátky.

 

Dobrú chuť!

Vaše hodnotenie: Žiadne
2.333335
Priemer: 2.3 (3 hlasy)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok