
Martuška 123 | Krkovička s kapustou a knedľou
Výdatný obed z krkovičky s knedlíkom a kapustou.
Ingrediencie
Pečená krkovička: | ||
krkovička | ||
olej | ||
cibuľa | ||
paradajkový pretlak | ||
soľ | ||
vegeta | ||
mleté čierne korenie | ||
Dusená kapusta: | ||
hlávka | červená kapusta | |
80 | gramov | kryštálový cukor |
soľ | ||
rasca | ||
ocot | ||
Karlovarský knedlík: | ||
7 | kusov | rožky |
2 | kusov | vajce |
50 | gramov | maslo |
1 | kus | smotana na šľahanie |
petržlenová vňať | ||
mleté čierne korenie | ||
soľ |
Postup
Krkovičku nakrájam na plátky a prudko z obidvoch strán na rozohriatom oleji opečiem.
Vo výpeku opražím pokrájanú cibuľu. Vo vode rozmiešam paradajkový pretlak, pridám soľ, vegetu, mleté čierne korenie a vylejem to do výpeku. Do toho dám opečenú krkovičku prikryjem a dusím.
Dusená červená kapusta: Na hlbšej panvici skaramelizujem kryštálový cukor. Do toho dám pokrájanú červenú kapustu a podlejem trochou vody, pridám soľ, rascu a ocot nechám dusiť asi 30 min.
Nakoniec ochutnám, či netreba dochutiť octom alebo cukrom, má byť sladkokyslá.
Karlovarský knedlík: Rožky nakrájam na kocky, polejem smotanou, žĺtky vymiešam s maslom, petržlen jemne nakrájam a všetko zmiešam, jemne posolím, okorením. Pridám sneh z bielkov opatrne premiešam.
Zabalím do vlhkej utierky, konce zviažem a varím v slanej vode 25 min. Vyberiem a nakrájam na plátky.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pistáciový koláč
Alica7
Pistáciový koláč
Výborný pistáciový koláč, do ktorého môžete použiť aj iný druh orechov. Recept je na menší pekáčik 20x30 cm.
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Kamila
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Vláčny ovocný koláč s višňami v bezlepkovej verzii. Je jedno či použijete višne, čerešne, čučoriedky, maliny alebo na menšie kúsky nakrájané marhule