reklama

Pečená bravčová krkovička, karlovarský knedlík a červená kapusta

Pridal/a Martuška 123 dňa 24. 11. 2019 - 07:18 - Recepty Martuška 123
Pečená bravčová krkovička, karlovarský knedlík a červená kapusta, Hlavné jedlá, recept, Martuška 123

Martuška 123 | Krkovička s kapustou a knedľou


reklama

Výdatný obed z krkovičky s knedlíkom a kapustou.

Ingrediencie
Pečená krkovička:
  krkovička
  olej
  cibuľa
  paradajkový pretlak
  soľ
  vegeta
  mleté čierne korenie
Dusená kapusta:
  hlávka červená kapusta
80 gramov kryštálový cukor
  soľ
  rasca
  ocot
Karlovarský knedlík:
7 kusov rožky
2 kusov vajce
50 gramov maslo
1 kus smotana na šľahanie
  petržlenová vňať
  mleté čierne korenie
  soľ
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Krkovičku nakrájam na plátky a prudko z obidvoch strán na rozohriatom oleji opečiem.
Vo výpeku opražím pokrájanú cibuľu. Vo vode rozmiešam paradajkový pretlak, pridám soľ, vegetu, mleté čierne korenie a vylejem to do výpeku. Do toho dám opečenú krkovičku prikryjem a dusím.

Dusená červená kapusta: Na hlbšej panvici skaramelizujem kryštálový cukor. Do toho dám pokrájanú červenú kapustu a podlejem trochou vody, pridám soľ, rascu a ocot nechám dusiť asi 30 min.
Nakoniec ochutnám, či netreba dochutiť octom alebo cukrom, má byť sladkokyslá.

Karlovarský knedlík: Rožky nakrájam na kocky, polejem smotanou, žĺtky vymiešam s maslom, petržlen jemne nakrájam a všetko zmiešam, jemne posolím, okorením. Pridám sneh z bielkov opatrne premiešam.
Zabalím do vlhkej utierky, konce zviažem a varím v slanej vode 25 min. Vyberiem a nakrájam na plátky.

Dobrú chuť!

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama