
klasika,máličko zmenená a chuť výborná
1⁄2 | kilogram | mleté mäso |
1⁄2 | liter | mlieko |
1 | kus | cibuľa |
3 | strúčiky | cesnak |
3 | kusov | vajce |
2 | kusov | rožky |
2 | kusov | zemiak |
trocha | olej | |
trocha | strúhanka | |
trocha | horčica | |
trocha | korenie | |
trocha | soľ |
Mäso zamiešame so 1/4 l mlieka,najlepšie rukou a dáme cez noc do chladničky.Na druhý deň pridáme namočené rohlíky vo zvyšnom mlieku,vajíčka,na drobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak,na hrubom strúhadle nastrúhané zemiaky a koreniny.Schválne som nepísala aké,lebo každý dáva iné-ako kto rád,podľa chuti.Vytvarujeme okrúhle fašírky,obalíme v strúhanke a položíme na vymastený plech.Podlejeme vodou asi do polovice fašírok a dáme piecť-nezakrývame.Celý čas sledujeme,aby sa voda nevyparila,podľa potreby vodu dolievame a polievame fašírky.Keď začínajú chytať farbu,tak povrch natrieme jemnučko horčicou a necháme dopiecť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty