
Kamila | Pečené morčacie prsia s medom, cesnakom a horčicou
Z záverečnej časti môžete spolu s mäsom upiecť zemiaky, ja som piekla zeleninu.
Ingrediencie
Omáčka: | ||
30 | gramov | maslo |
5 | strúčiky | cesnak |
1 | polievková lyžica | med |
1 | polievková lyžica | horčica |
Mäso: | ||
900 | gramov | morčacie prsia |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
trocha | červená paprika | |
trocha | čierne korenie | |
3 | polievkové lyžice | olej |
Zelenina: | ||
2 | kusov | cuketa |
1 | kus | baklažán |
100 | gramov | cherry paradajky |
trocha | soľ | |
korenie | ||
olej |
Postup
Cesnak očistíme. V malom hrnci roztopíme, maslo, pridáme prepasírovaný cesnak a ozaj len krátko opečieme. Pridáme med, necháme chvíľku skaramelizovať a na záver primiešame 1 PL horčice, ideálne hrubozrnná, len takú som doma nemala. Dáme dole z tepla.
Mäso umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme na rozpálenom oleji opečieme z oboch strán. Každú cca 5 minút.
Mäso preložíme do vymasteného pekáča, potrieme cca 1/3 omáčky a dáme piecť. Keďže ešte nemám veľa praxe s pečením morčacích pŕs, na prvých cca 15 minút pečenie (cca 230°C) som mäso prekryla alobalom.
Po cca 15 - 20 minútach dáme z mäsa dole alobal, znova potrieme omáčkou a pečieme ďalších 20 min.
Zeleninu očistíme, nakrájame. V miske zmiešam trochu oleja soľ, korenie, a premiešame s nakrájanou zeleninou. Po tom, čo sa mäso pečie spolu cca 40 minút, ho vyberieme z rúry znova potrieme omáčkou a okolo rozložíme zeleninu.
Pečieme ešte všetko cca 20 minút, možno menej záleží aj od rúry. Cherry paradajky pridáme tesne pred dopečením.
Po upečení necháme mäso chvíľu postáť. Podávame so pečenou zeleninou a šalátom, alebo aj zemiakmi, ryžou.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šampiňóny na smotane
Slavka K | Šampiňóny na smotane
Šampiňóny na smotane
Rýchla bezmäsitá teplá večera.
Domáce buchty na pare
Alica7 | Domáce buchty na pare
Domáce buchty na pare
Výborné jemné a nadýchané parené buchty, môžeme podávať nielen s orechmi ale aj s mletým makom.