
Kalorické pirôžky
5 | kusov | zemiak |
hladká múka | ||
polohrubá múka | ||
vajce | ||
soľ | ||
maslo | ||
kyslá smotana | ||
voda | ||
kôpor | ||
slanina | ||
cibuľa |
Ošúpané zemiaky uvariť bežným spôsobom, scediť, popučiť, pridať za 2 PL masla a 1 PL nasekaného kôpru ( čerstvý je lepší, ak nie je, môže byť aj naložený v soli), nechať vychladnúť. Klasické cesto z múky, vody a vajca, vyvaľkať, nakrájať na štvorce alebo kruhy, na každý 4ček dať kôpku zemiakovej zmesi a urobiť pirohy. V kastróliku dať uškvariť slninku, pridať cibuľku pokrájanú na 1/2 koliečka, škvariiiiiiiiť..... Pirohy uvariť, scediť, hodiť do tej strašne kalorickej zmesi slaniny a cibule, potriasť hrncom, aby sa každý pirôžok obalil mastičkou..... Na tanieri podávať poliate kyslou smotanou....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty