
fidorka | Plnené mleté mäso
Je to podobné ako Španielsky vtáčik,ale z mletého mäsa
vajce | ||
cesnak | ||
karí | ||
mletá červená paprika | ||
rasca drvená | ||
soľ | ||
mleté mäso | ||
Náplň: | ||
vajce | ||
párky | ||
slanina | ||
kyslá uhorka | ||
paprika | ||
horčica | ||
Na vyprážanie: | ||
strúhanka | ||
olej |
Mleté mäso zarobíme a dôkladne zmiešame s koreninami a vajíčkami.
Zmes rozložíme do tvaru obdĺžnika, ja dávam na alobal, potom sa to krásne roluje a nelepí.
Každý obdĺžnik mäsa natriem horčicou priložím zo všetkého čo mám nachystané na náplň.
Potom to pomocou alobalu zrolujem do takého šúľka, dobre uzavriem a obalím v strúhanke.
Vypražím a je hotovo.
Zemiačiky sú najlepšie k tomu, nejaký šalát alebo len kyslá uhorka a je to chutné aj studené a pekné po prekrojení.
toto na obrázku som robila vtedy prvý krát,podarilo sa,nič sa neboj,len dávaj pozor,aby na krajoch nezostali otvorené nezlepené miesta,ak budeš dávať syr,vytiekol by pri vyprážaní.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zajtra skúsim.Možno ocenia niečo nové.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A keby som to nechala v tom alobale a dala upiecť, to by mohlo byť tiež dobré nie? Chcem sa trošku vyhnúť vyprážanému - dobrý pocit, že niečo robím pre svoje zdravie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nela88, ja toto robím ako roládu, rozotriem takto mäso na potravinársku fóliu, natriem horčicou, naložím na to tvrdý syr a šunku. Zrolujem a dám piecť. Ale zajtra chcem vyskúšať toto tu od Fidorky na spôsob mojej rolády.Dám vedieť, ako dopadlo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzerá to zaujímavo.Ja sa len obávam,či nebudem variť pol dna.Nerozpadne sa mi to?Podarí sa aj začiatočníkovi,alebo treba v tom rolovaní prax?