Pomaly pečená hus s jablkami

Popis

delikatesa z domácej husi

Pomaly pečená hus s jablkami - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
4 hod
Celkový čas
4 hod

Ingrediencie

1kusdomáca hus
2kusyjablka
50millilitrovsmotany na šľahanie
  soľ
  mlieko
1decilitervoda

Inštrukcie

Vezmeme hus a do kože  spravíme ostrým nožom zárezy hlboké po mäsko. Hus poriadne osolíme, soľ votrieme aj do zárezov. Potom ju necháme v chladničke 48 hodín odpočívať v miske prikrytej alobalom.

Po uvedenom čase hus umyjeme mliekom, dáme do pekáča prsami nadol / ja používam jánske sklo s vrchom/, podlejeme vlažnou vodou a dáme piecť na 60 minút na spodnú mrežu na 160 stupňov .

Po hodine  pridáme  do hrudnej dutiny ošúpané jablká  a hus polejeme výpekom.

Necháme piecť ďalších 60 minút. Potom hus obrátime, polejeme výpekom a potrieme studenou smotanou na šľahanie. Po 30 minútach zopakujeme.

Veľká hus je upečená po 4 hodinách, ak si hus naporcujete, čas pečenia sa skráti o hodinu.

Je to prácne, ale výsledok stojí za to. Podávame s ľubovoľnou prílohou. Dobrú chuť.

 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)

Komentáre

Aj dnes... domáca husokačka, mňamÚsmev

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok