
Kamila | Rizoto s hlivou ustricovou
Môj druhý pokus s hlivou dopadol výborne.
500 | gramov | hliva ustricová |
1 | kus | cibuľa |
3 | strúčiky | cesnak |
30 | gramov | maslo |
100 | millilitrov | biele víno |
3 | polievkové lyžice | sójová omáčka |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie | |
trocha | pažítka | |
trocha | vývar slepačí | |
2 | hrnčeky | ryža |
50 | gramov | parmezán |
50 | gramov | maslo |
Dáme variť ryžu s dvojnásobným množstvom vody a cca 1 ČL soli.
Hlivu očistíme a nakrájame. Na roztopenom masle ju opekáme cca 5 minút. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, a za stáleho miešania opečiem aj tu, tiež cca 5 min. Pridáme soľ a čierne korenie, podlejeme vínom. Ak nemáte víno, tak skúste vodu s vínnym octom).
Necháme chvíľu odpariť a pridáme sójovú omáčku. Všetko chvíľu dusíme, kým nie je hliva mäkká. Môžeme podliať slepačím vývarom, ak máme. Primiešame čerstvo uvarenú ryžu (moja chvíľu stála, bola suchšia), pridáme strúhaný syr, maslo, pažítku a premiešame a máme hotovo.
Ak máte radi pikantné jedlá môžete k cibuli pridať a chilli papričky. Najbližšie vyskúšam aj verziu, že budem ryžu variť za stáleho miešania spolu s hlivou, len to by už ozaj chcelo vývar na podlievanie.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty