Rizoto s hlivou ustricovou

Popis

Môj druhý pokus s hlivou dopadol výborne.  Úsmev

Rizoto s hlivou ustricovou - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
Celkový čas
25 minút

Ingrediencie

500gramovhliva ustricova
1kuscibuľa alebo šalotka
3strúčikycesnak
30gramovmaslo
100millilitrovbiele víno alebo 1PL svetlý vinný ocot
3polievkové lyžicesójová omáčka
 trochasoľ, čierne korenie, kurací vývar, pažitka
2šálkyryža
50gramovstrúhaný taliansky syr
50gramovmasla

Inštrukcie

Dáme variť ryžu s dvojnásobným množstvom vody a cca 1čl soli. Hlivu očistíme a nakrájame. Na roztopenom masle ju opekáme cca 5 minút. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, a za stáleho miešania opečiem aj tu, tiež cca 5 min. Pridáme soľ a čierne korenie, podlejeme vínom, ( ak nemáte skúste vodu s vinným octom Hambím sa). Necháme chvíľu odpariť a pridáme sojovú omáčku. Všetko chvíľu dusíme, kým nie je hliva mäkká. Môžeme podliať slepačím vývarom ak máme. Primiešame čerstvo uvarenú ryžu (moja chvíľu stála, bola suchšia) , pridáme strúhaný syr, maslo, pažítku a premiešame a máme hotovo.

Ak máte radi pikantné jedlá môžete k cibuli pridať a chilli papričky. Najbližšie vyskúšam aj verziu, že budem ryžu variť za stáleho miešania spolu s hlivou, len to by už ozaj chcelo vývar na podlievanie.

Postup: 

Rizoto s hlivou ustricovou - recept postup 1
Rizoto s hlivou ustricovou - recept postup 2
Rizoto s hlivou ustricovou - recept postup 3
Rizoto s hlivou ustricovou - recept postup 4
Vaše hodnotenie: Žiadne
3.666665
Priemer: 3.7 (3 hlasy)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok