reklama

Rizoto s hlivou ustricovou

Pridal/a Kamila dňa 26. 08. 2016 - 18:08 - Recepty Kamila
Rizoto s hlivou ustricovou, Hlavné jedlá, recept, Kamila

Kamila | Rizoto s hlivou ustricovou


reklama

Môj druhý pokus s hlivou dopadol výborne.  Úsmev

Ingrediencie
500 gramov hliva ustricová
1 kus cibuľa
3 strúčiky cesnak
30 gramov maslo
100 millilitrov biele víno
3 polievkové lyžice sójová omáčka
  trocha soľ
  trocha mleté čierne korenie
  trocha pažítka
  trocha vývar slepačí
2 hrnčeky ryža
50 gramov parmezán
50 gramov maslo
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Dáme variť ryžu s dvojnásobným množstvom vody a cca 1 ČL soli. 

Hlivu očistíme a nakrájame. Na roztopenom masle ju opekáme cca 5 minút. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, a za stáleho miešania opečiem aj tu, tiež cca 5 min. Pridáme soľ a čierne korenie, podlejeme vínom. Ak nemáte víno, tak skúste vodu s vínnym octom). 

Necháme chvíľu odpariť a pridáme sójovú omáčku. Všetko chvíľu dusíme, kým nie je hliva mäkká. Môžeme podliať slepačím vývarom, ak máme. Primiešame čerstvo uvarenú ryžu (moja chvíľu stála, bola suchšia), pridáme strúhaný syr, maslo, pažítku a premiešame a máme hotovo.

Doplňujúce poznámky

Ak máte radi pikantné jedlá môžete k cibuli pridať a chilli papričky. Najbližšie vyskúšam aj verziu, že budem ryžu variť za stáleho miešania spolu s hlivou, len to by už ozaj chcelo vývar na podlievanie.

Doplňujúce obrázky
Rizoto s hlivou ustricovou, Hlavné jedlá, recept, Kamila, 1

Kamila

Rizoto s hlivou ustricovou, Hlavné jedlá, recept, Kamila, 2

Kamila

Rizoto s hlivou ustricovou, Hlavné jedlá, recept, Kamila, 3

Kamila

Rizoto s hlivou ustricovou, Hlavné jedlá, recept, Kamila, 4

Kamila

Výnos
3 Porcie
Celkový čas
25 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama