Rizoto s hlivou ustricovou

Pridal/a Kamila

Môj druhý pokus s hlivou dopadol výborne.  Úsmev

Rizoto s hlivou ustricovou - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
Celkový čas
25 minút

Ingrediencie

500gramovhliva ustricová
1kuscibuľa
3strúčikycesnak
30gramovmaslo
100millilitrovbiele víno
3polievkové lyžicesójová omáčka
 trochasoľ
 trochamleté čierne korenie
 trochapažítka
 trochavývar slepačí
2šálkyryža
50gramovparmezán
50gramovmaslo

Inštrukcie

Dáme variť ryžu s dvojnásobným množstvom vody a cca 1čl soli. Hlivu očistíme a nakrájame. Na roztopenom masle ju opekáme cca 5 minút. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, a za stáleho miešania opečiem aj tu, tiež cca 5 min. Pridáme soľ a čierne korenie, podlejeme vínom, ( ak nemáte skúste vodu s vinným octom Hambím sa). Necháme chvíľu odpariť a pridáme sojovú omáčku. Všetko chvíľu dusíme, kým nie je hliva mäkká. Môžeme podliať slepačím vývarom ak máme. Primiešame čerstvo uvarenú ryžu (moja chvíľu stála, bola suchšia) , pridáme strúhaný syr, maslo, pažítku a premiešame a máme hotovo.

Ak máte radi pikantné jedlá môžete k cibuli pridať a chilli papričky. Najbližšie vyskúšam aj verziu, že budem ryžu variť za stáleho miešania spolu s hlivou, len to by už ozaj chcelo vývar na podlievanie.

Postup: 

Rizoto s hlivou ustricovou - recept postup 1
Rizoto s hlivou ustricovou - recept postup 2
Rizoto s hlivou ustricovou - recept postup 3
Rizoto s hlivou ustricovou - recept postup 4
Vaše hodnotenie: Žiadne
3.25
Priemer: 3.3 (4 hlasy)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok