Rizoto s mletým mäsom

Popis

Rizoto je u mňa obľúbené jedlo. Hlavne preto, lebo zvyčajne sa pripravuje v jednom hrnci Veľký úsmevVeľký úsmev Pri použití mletého mäsa nie je nutná dlhá príprava samotného mäsa a tak je jedlo relatívne rýchlo na stole.

Rizoto s mletým mäsom - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
25 minút
Celkový čas
25 minút

Ingrediencie

500gramovmleté mäso, ideálne mix
1šálkaryža
1kusmensia cibula
1plechovkasekané paradajky, v sezóne 3-4 väčšie
1šálkavriaci vývar alebo voda
1čajová lyžičkasoľ, cukor
1štipkamlete korenie
1štipkazmes korenia (chilli, cesnak, bazalka)

Inštrukcie

Na oleji osmažíme na drobno pokrájanú cibuľku. Pridáme mleté mäso a za stáleho miešania opekáme. Pridáme paradajky, soľ, ak treba cukor, ostatné koreniny a necháme krátko spolu dusiť.

Ryžu umyjeme a pridáme k zmesi. Dolejeme vriacim vývarom, prípadne vodou. Prikryjeme a ak sa dá, vložíme do vyhriatej rúry. Ak nie, pokračujeme v dusení na sporáku. Doba prípravy sa líši podľa použitej ryže. Zvyčajne stačí cca 20 minút.

Poznámky

V pôvodnom recepte bola použitá aj paprika a viac korenín. Moji stravníci žiaľ papriku v jedle netolerujú Úsmev

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

Priznám sa, že z mletého som ešte nerobila. Ale nápad je to super, hlavne tá doba prípravy. Áno

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok