Popis
Jednoduchý a rýchly obed

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Zdroj | Jamie Oliver |
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 30 minút |
Ingrediencie
250 | gramov | ryba treska |
200 | gramov | uvarených a popučených zemiakov |
1 | kus | vajce |
štipka | soli | |
trocha | petržlenová vňať, alebo iné jarné bylinky | |
štipka | mleté čierne korenie | |
trocha | hladkej múky na obalenie | |
trocha | olej na vyprážanie |
Inštrukcie
Rybu namočíme cez noc do mlieka. Položíme na olejom natretý alobal na plechu, osolíme a upečieme. Mäso rozoberieme, vložíme do misky, pridáme zemiaky, soľ, vajce, petržlenovú vňať, mleté čierne korenie.Tvarujeme valčeky, ktoré oblaíme v hladkej múke a vysmážame na oleji.
Tip : Vynikajúce sú ak pridáte aj štipku čili papričiek.
Poznámky
Veľmi jednoduché a rýchle jedlo, výborne sa k tomu hodí zemiaková kaša, hranolky, pečené zemiaky a nejaký dresing, prípadne cvikľa, aalebo niečo kyslé.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Ja by som kludne už aj takú upečenú tresku a popučené zemiaky zjedla...posypala bylinkami a hotovka.

Načo zbytočne vyprážať a zaťažovať žalúdok?
A je to ešte rýchlejšie.
ahoj evka1223
a menej kalorický keďže by sme nevysmážali 

ďakujem za komentík ,veru niekedy niet nad klasiku, upečenú rybku a zemiakovú kašu, alebo čo takto to spojiť a zapiecť napríklad v muffinkových formičkách, ktoré vymastíme a vysypeme, určite efektný a chutný obedík
Počkaj, kradnem ti ho a už aj sa budem najbližšie vypyšnievať ak budem pripravovať rybacie filé pre tých svojich