Segedínsky guláš

Pridal/a Kamila

Výborné tradičné jedlo či už s knedľou alebo bez nej a bez zahustenia múkou, vrámci delenej či nízkosacharidovej stravy.

Segedínsky guláš - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
Celkový čas
1 hod, 10 minút

Ingrediencie

500gramovbravčové mäso
2kusycibuľa
4strúčikycesnaku
1⁄2čajová lyžičkasoli
1polievková lyžicačervenej papriky
 štipkačierne korenie podľa chuti
150millilitrovsmotany na šľahanie
300gramovkyslej kapusty
1polievková lyžicahladkej múku (nepovinné)
3polievkové lyžiceoleja

Inštrukcie

Mäso, umyjeme, osušíme, nakrájame na kocky. Cibuľu o cesnak očistíme a nakrájame na drobno.

V hrnci alebo hlbokej panvici na  oleji orestujeme cibuľu, pridáme cesnak a krátko ešte restujeme. Dáme dole z tepla, pridáme červenú papriku a premiešame. Pridáme mäso, dáme späť na oheň  a krátko opečieme za stáleho miešania.  Mäso podlejeme vodou, prípadne vývarom ak máme cca 200 ml, pridáme soľ, čierne korenie podľa chuti (mleté, alebo celé), bôbkový list ... Privedieme k varu a prikryté dusíme skoro domäkka. Na koniec k  mäsu pridáme nakrájanú kyslú kapustu, bez "šťavy" a dusíme ešte cca 20 minút.

Smotanu vymiešame s múkou, ale nemusíme zahusťovať múkou, prilejeme k mäsu premiešame, a ešte krátko varíme.

Podávame s knedľou, chlebom, alebo v prípade delenej stravy jeme bez prílohy.

Postup: 

Segedínsky guláš - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
4.22222
Priemer: 4.2 (9 hlasy)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok