Popis
Výborné tradičné jedlo či už s knedľou alebo bez nej a bez zahustenia múkou, vrámci delenej či nízkosacharidovej stravy.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | 1 hod |
Celkový čas | 1 hod, 10 minút |
Ingrediencie
500 | gramov | bravčové mäso |
2 | kusy | cibuľa |
4 | strúčiky | cesnaku |
1⁄2 | čajová lyžička | soli |
1 | polievková lyžica | červenej papriky |
štipka | čierne korenie podľa chuti | |
150 | millilitrov | smotany na šľahanie |
300 | gramov | kyslej kapusty |
1 | polievková lyžica | hladkej múku (nepovinné) |
3 | polievkové lyžice | oleja |
Inštrukcie
Mäso, umyjeme, osušíme, nakrájame na kocky. Cibuľu o cesnak očistíme a nakrájame na drobno.
V hrnci alebo hlbokej panvici na oleji orestujeme cibuľu, pridáme cesnak a krátko ešte restujeme. Dáme dole z tepla, pridáme červenú papriku a premiešame. Pridáme mäso, dáme späť na oheň a krátko opečieme za stáleho miešania. Mäso podlejeme vodou, prípadne vývarom ak máme cca 200 ml, pridáme soľ, čierne korenie podľa chuti (mleté, alebo celé), bôbkový list ... Privedieme k varu a prikryté dusíme skoro domäkka. Na koniec k mäsu pridáme nakrájanú kyslú kapustu, bez "šťavy" a dusíme ešte cca 20 minút.
Smotanu vymiešame s múkou, ale nemusíme zahusťovať múkou, prilejeme k mäsu premiešame, a ešte krátko varíme.
Podávame s knedľou, chlebom, alebo v prípade delenej stravy jeme bez prílohy.
Postup:

- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Pôst, nepôst, konečne som drahému kúpila knedlík. ;)
Segedín sme mali v sobotu, navarila som plny hrniec s nadejou, ze ostane... no urcite! Zhltol sa len tak zahucalo :-D . To je raz len dobreee jedlo!
Robim tak ako ty, len nedavam cesnak.
tak ti poviem, tiež by som raz chcela zažiť, že ostane segedín.... Podobne je na tom aj sviečková...

Však toto, ja som zas po dlhom čase robila, ani knedlík mi k tomu netreba, ozaj dobrota.
vyskúšam tento recept, aby som mohla porovnať s mojím obľúbeným receptom