
Výborné jedlo keď neviete čo s cuketou a tekvicou.
1 | kus | tekvica |
1 | čajová lyžička | rímska rasca |
1 | kus | vajce |
trocha | strúhanka | |
trocha | maslo | |
trocha | olej | |
trocha | sezam | |
trocha | rasca | |
trocha | soľ |
1. 1/3 tekvice nakrájame na asi 1 cm kolieska, očistíme obalíme v rozšľahanom vajíčku a následne v strúhanke s trochou soli, sezamom a rascou. Dáme na papier na pečenie, jemne pokvapkáme olejom a dáme piecť na 180 a 30 minút.
2. Zvyšnú tekvicu ošúpeme a celú nakrájame na malé kocky. V hrnci roztopíme trochu masla a pridáme rímsku rascu, necháme krátko prevoňať (1-2 minúty), pridáme nakrájanú tekvicu zľahka orestujeme (2-3 minúty) zalejeme vriacou vodou asi do polovice tekvice a osolíme. Na miernom plameni dusíme až do úplného odparenia tekutiny tak 30 minút, následne prepasírujeme alebo rozmixujeme do hladka.
Mňaaaaam ...