
reklama
Jednoduché jedlo, najlepšie chutí s jogurtovým dipom.
Ingrediencie
500 | gramov | zemiak |
800 | gramov | tekvica |
2 | kusov | cibuľa |
3 | polievkové lyžice | hladká múka |
3 | kusov | vajce |
1 | polievková lyžica | kyslá smotana |
štipka | soľ | |
štipka | mleté čierne korenie | |
štipka | muškátový oriešok |
Postup
Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a najemno nastrúhame alebo pretlačíme cez lis, tekvicu nastrúhame nahrubo, cibuľu očistíme a nadrobno nakrájame. Všetko spolu zmiešame v miske, pridáme vajíčka, múku, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok a smotanu. Dobre premiešame a na rozpálenom oleji vysmažíme placky...podávame s tzaziky alebo s jogurtovým dipom...
Doplňujúce poznámky
najlepšie na tom sú varené zemiaky - nepúšťajú šťavu a potom netreba viac zahusťovať múkou
Výnos
10 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.