Popis
jednoduché jedlo...najlepšie chutí s jogurtovým dipom.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Zdroj | časopis |
Čas prípravy | 45 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 45 minút |
Ingrediencie
500 | gramov | zemiakov uvarených v šupke |
800 | gramov | ošúpanej a jadierok zbavenej tekvice |
2 | kusy | stredne veľkej cibule |
3 | polievkové lyžice | hladkej múky |
3 | kusy | vajec |
1 | polievková lyžica | kyslej smotany |
štipka | soli | |
štipka | mletého čierneho korenia | |
štipka | strúhaného muškátového orieška |
Inštrukcie
Zemiaky ošúpeme a najemno nastrúhame alebo pretlačíme cez lis, tekvicu nastrúhame nahrubo, cibuľu očistíme a nadrobno nakrájame. Všetko spolu zmiešame v miske, pridáme vajíčka, múku, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok a smotanu. Dobre premiešame a na rozpálenom oleji vysmažíme placky...podávame s tzaziky alebo s jogurtovým dipom...
Poznámky
najlepšie na tom sú varené zemiaky - nepúšťajú šťavu a potom netreba viac zahusťovať múkou
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť