reklama

Vysmážané cuketové kolieska plnené syrom

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 31. 07. 2019 - 11:10 - Recepty M.á.r.i.a
Vysmážané cuketové kolieska plnené syrom, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

reklama

Keď už sa tie cukety, tekvice, patizóny a všetko podobné na mňa kuká z každého rohu tak prečo ich nevyužiť... také jednoduché ale trochu inovované Chichocem sa

Ingrediencie
  cuketa
  soľ
  tvrdý syr
  vajce
  čierne mleté korenie
  petržlenová vňať
Tempura cesto:
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Nepíšem gramáž surovín, každý urobí podľa počtu stravníkov, recept je ako inšpirácia na cuketové jedlo....

Cuketu si nakrájam na plátky, osolím a nechám vypotiť. Nastrúham si tvrdý syr na jemno, pridám vajíčko, osolím, okorením ml.čiernym korením a petržlenovúp vňať. Vymiešam si hmotu, ktorá sa dá natierať. Kolieska cukety osuším, natrieť syrovou plnkou a prikryjem druhým. Obalujem v tempura cestíčku - 1 diel hladkej múky, 1 diel solamyl (ja používam tapiokovú múku), 2 diely vody - veľmi studenej, soľ, korenia podľa chuti, trochu prášku do pečiva. Metličkou vymiešam hladké cestíčko, je trochu redšie, a dáme do chladničky trochu schladiť. 

Naplnené kolieska obalíme v cestíčku a vysmážame pekne do ružova. Ja som plnila aj plátky kalerábu, ten si ale na chvíľku obvarím v slanej vode. Cestíčko ostane chrumkavé. Používam ho na rôznu zeleninu alebo ryby.

Podávala som s domácou bezvajíčkovou majonézou - 1 diel mlieko, 2 diely olej, soľ, korenie, citrónová šťava, trochu horčice spolu vyšľahať.

 

Výnos
3 Porcie
Celkový čas
25 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
5 minút

reklama


reklama

lienka, St, 31. 07. 2019 - 13:05

o tempura cestíčku som nepočula, aká po je papiakova múka??

M.á.r.i.a, St, 31. 07. 2019 - 13:16

... Váľam sa od smiechu po podlahe to je preklep má byť  "t"  no a teraz vidím ešte jeden preklep - tapioková múka ...tempura cestíčko sa používa hlavne v azijskej kuchyni, tam záleží na tom chlade cesta, pomere surovín a prudkom opečení je veľmi chrumkavé... 

balalajka, Pi, 02. 08. 2019 - 10:25
Vyzera to skvele. Urcite vyskusam
M.á.r.i.a, Pi, 02. 08. 2019 - 10:39

Oplatí sa Mrkám, u nás sa cuketuje stále. Zaujímavé na tom, že sa nám ešte neprejedla.

Evka1223, Ne, 04. 08. 2019 - 15:23
Takéto jedlá môžem....a ešte jeden veľmi milý preklepčok tam je "tatizony".
M.á.r.i.a, Ne, 04. 08. 2019 - 15:31
No to je tak, keď babka píše bez "škuliek" haha. Opravím
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama