
Keď už sa tie cukety, tekvice, patizóny a všetko podobné na mňa kuká z každého rohu tak prečo ich nevyužiť... také jednoduché ale trochu inovované
cuketa | ||
soľ | ||
tvrdý syr | ||
vajce | ||
čierne mleté korenie | ||
petržlenová vňať | ||
Tempura cesto: |
Nepíšem gramáž surovín, každý urobí podľa počtu stravníkov, recept je ako inšpirácia na cuketové jedlo....
Cuketu si nakrájam na plátky, osolím a nechám vypotiť. Nastrúham si tvrdý syr na jemno, pridám vajíčko, osolím, okorením ml.čiernym korením a petržlenovúp vňať. Vymiešam si hmotu, ktorá sa dá natierať. Kolieska cukety osuším, natrieť syrovou plnkou a prikryjem druhým. Obalujem v tempura cestíčku - 1 diel hladkej múky, 1 diel solamyl (ja používam tapiokovú múku), 2 diely vody - veľmi studenej, soľ, korenia podľa chuti, trochu prášku do pečiva. Metličkou vymiešam hladké cestíčko, je trochu redšie, a dáme do chladničky trochu schladiť.
Naplnené kolieska obalíme v cestíčku a vysmážame pekne do ružova. Ja som plnila aj plátky kalerábu, ten si ale na chvíľku obvarím v slanej vode. Cestíčko ostane chrumkavé. Používam ho na rôznu zeleninu alebo ryby.
Podávala som s domácou bezvajíčkovou majonézou - 1 diel mlieko, 2 diely olej, soľ, korenie, citrónová šťava, trochu horčice spolu vyšľahať.
... to je preklep má byť "t" no a teraz vidím ešte jeden preklep - tapioková múka ...tempura cestíčko sa používa hlavne v azijskej kuchyni, tam záleží na tom chlade cesta, pomere surovín a prudkom opečení je veľmi chrumkavé...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
DIK :-)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Oplatí sa , u nás sa cuketuje stále. Zaujímavé na tom, že sa nám ešte neprejedla.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
o tempura cestíčku som nepočula, aká po je papiakova múka??