reklama

Vysmážaný baklažán

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 21. 07. 2021 - 16:35 - Recepty M.á.r.i.a
Vysmážaný baklažán, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a


reklama

Vysmážaný baklažán je vhodný na večeru so šalátom. Výborne chutí aj na teplej hrianke. 

Ingrediencie
1 kus baklažán
2 kusov bielok
100 gramov kukuričná strúhanka
1 polievková lyžica parmezán
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Baklažán si nakrájame na rovnako hrubé kolieska asi tak 1 cm. Dobre ho nasolíme z obidvoch strán a necháme na savej utierke 30 min. nech sa vypotí. Potom servítkom dobre vysajeme prebytočnú vodu.

Do strúhanky pridáme na jemno nastrúhaný syr a obalíme v nej kolieska baklažánu. Bielka si vymiešame s 2 polievkovými lyžicami vody, namočíme kolieska a opäť obalíme v strúhanke.

Vysmážame na panvici len jemne s olejom z obidvoch strán do zlatista...tak 4 min. z každej strany.

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
53 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
8 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama