reklama

Opečené gnocchi s pečeným baklažánom a paprikou

Pridal/a dasa_ dňa 26. 02. 2025 - 05:47 - Recepty dasa_
Opečené gnocchi s pečeným baklažánom a paprikou, Hlavné jedlá, recept, dasa_

dasa_


reklama

Gnocchi nemusíte iba variť. Skúste ich miesto toho opiecť na masle.Lákavo to zvýrazní to ich chuť. Podávať ich môžete s obľúbenou omáčkou alebo s pečeným baklažánom a paprikou

Ingrediencie
400 gramov gnocchi
1 kus baklažán
1 hlávka cesnak
2 kusov červená paprika
2 polievkové lyžice maslo
1 polievková lyžica olej
1 čajová lyžička soľ
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Najskôr upečieme zeleninu. Ja som piekla v teplovzdušnej fritéze, rovnako sa dá piecť aj v rúre. Baklažán a papriku som umyla, baklažán popichala nožom. Cesnak ostal neošupený. Všetko som dala naraz do teplovzdušnej fritézy, pokvapkala olejom, jemne posolila a na 180 stupňoch piekla 25 minút. Po upečení som vytiahla a na 10 minút prikryla.

Baklažán rozkrojte, mäkké vnútro vydlabte. K tomu  vytlačte upečený cesnak a spolu rozmiešjte do konzistencie dipu. Samozrejme, typ omáčky je na vašej chuti. Môžete použiť tú najjednoduchšie -napríklad v smotane rozpustený syr.

Na masle v panvici opekáme hotové gnocchi (polotovar) až pokiaľ nechytia peknú kôrku. Ide to pomerne rýchlo, za cca 5 minút bude hotovo. Ak nie ste si istí, 1 kúsok rozkrojte a vyskúšajte.

Upečenú papriku zbavte vrchnej kože, semienok a pokrájajte na menšie kúsky. Primiešajte k opečeným gnocchom.

Podávať môžete tak, že na tanier nanesiete pripravený baklažán s cesnakom a na to navrstvíte gnocchi s paprikami. Pridať môžete ľubovoľný šalát.

Výnos
2 porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama