
dasa_
Gnocchi nemusíte iba variť. Skúste ich miesto toho opiecť na masle.Lákavo to zvýrazní to ich chuť. Podávať ich môžete s obľúbenou omáčkou alebo s pečeným baklažánom a paprikou
400 | gramov | gnocchi |
1 | kus | baklažán |
1 | hlávka | cesnak |
2 | kusov | červená paprika |
2 | polievkové lyžice | maslo |
1 | polievková lyžica | olej |
1 | čajová lyžička | soľ |
Najskôr upečieme zeleninu. Ja som piekla v teplovzdušnej fritéze, rovnako sa dá piecť aj v rúre. Baklažán a papriku som umyla, baklažán popichala nožom. Cesnak ostal neošupený. Všetko som dala naraz do teplovzdušnej fritézy, pokvapkala olejom, jemne posolila a na 180 stupňoch piekla 25 minút. Po upečení som vytiahla a na 10 minút prikryla.
Baklažán rozkrojte, mäkké vnútro vydlabte. K tomu vytlačte upečený cesnak a spolu rozmiešjte do konzistencie dipu. Samozrejme, typ omáčky je na vašej chuti. Môžete použiť tú najjednoduchšie -napríklad v smotane rozpustený syr.
Na masle v panvici opekáme hotové gnocchi (polotovar) až pokiaľ nechytia peknú kôrku. Ide to pomerne rýchlo, za cca 5 minút bude hotovo. Ak nie ste si istí, 1 kúsok rozkrojte a vyskúšajte.
Upečenú papriku zbavte vrchnej kože, semienok a pokrájajte na menšie kúsky. Primiešajte k opečeným gnocchom.
Podávať môžete tak, že na tanier nanesiete pripravený baklažán s cesnakom a na to navrstvíte gnocchi s paprikami. Pridať môžete ľubovoľný šalát.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Slavka K
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Fotorecept na Cepelinai - zemiakové knedličky plnené mäsom. Sú podobné našim pirohom, no v litovskom štýle, sú sýte a výborné.
Kapustnica
Alica7
Kapustnica
Klasická domáca kapustnica s mäsom, klobásou a hríbami.