
dasa_
Gnocchi nemusíte iba variť. Skúste ich miesto toho opiecť na masle.Lákavo to zvýrazní to ich chuť. Podávať ich môžete s obľúbenou omáčkou alebo s pečeným baklažánom a paprikou
Ingrediencie
400 | gramov | gnocchi |
1 | kus | baklažán |
1 | hlávka | cesnak |
2 | kusov | červená paprika |
2 | polievkové lyžice | maslo |
1 | polievková lyžica | olej |
1 | čajová lyžička | soľ |
Postup
Najskôr upečieme zeleninu. Ja som piekla v teplovzdušnej fritéze, rovnako sa dá piecť aj v rúre. Baklažán a papriku som umyla, baklažán popichala nožom. Cesnak ostal neošupený. Všetko som dala naraz do teplovzdušnej fritézy, pokvapkala olejom, jemne posolila a na 180 stupňoch piekla 25 minút. Po upečení som vytiahla a na 10 minút prikryla.
Baklažán rozkrojte, mäkké vnútro vydlabte. K tomu vytlačte upečený cesnak a spolu rozmiešjte do konzistencie dipu. Samozrejme, typ omáčky je na vašej chuti. Môžete použiť tú najjednoduchšie -napríklad v smotane rozpustený syr.
Na masle v panvici opekáme hotové gnocchi (polotovar) až pokiaľ nechytia peknú kôrku. Ide to pomerne rýchlo, za cca 5 minút bude hotovo. Ak nie ste si istí, 1 kúsok rozkrojte a vyskúšajte.
Upečenú papriku zbavte vrchnej kože, semienok a pokrájajte na menšie kúsky. Primiešajte k opečeným gnocchom.
Podávať môžete tak, že na tanier nanesiete pripravený baklažán s cesnakom a na to navrstvíte gnocchi s paprikami. Pridať môžete ľubovoľný šalát.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pistáciový koláč
Alica7
Pistáciový koláč
Výborný pistáciový koláč, do ktorého môžete použiť aj iný druh orechov. Recept je na menší pekáčik 20x30 cm.
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Kamila
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Vláčny ovocný koláč s višňami v bezlepkovej verzii. Je jedno či použijete višne, čerešne, čučoriedky, maliny alebo na menšie kúsky nakrájané marhule