
Dostali sme cukety, pripravila som zapečené s mletým mäsom, paradajkovou omáčkou a mozzarellou
2 | kusov | cuketa |
250 | gramov | mleté mäso |
1 | plechovka | paradajková omáčka |
soľ | ||
olej | ||
mleté čierne korenie | ||
1 | balík | mozzarella |
2 | polievkové lyžice | olivový olej |
Menšie cukety umyjeme, rozpolíme, vyberieme jadierka. Položíme ich do pekáča. Potrieme olejom.
Do panvice dáme olej, na ňom urestujeme mleté mäso, pridáme soľ, korenie, pripadne cesnak. Pridáme hotovú paradajkovú omáčku, prevaríme. Keď je plnka uvarená, odstavíme ju z ohňa.
Plnkou plníme polovičky cukety na pekáči
Na vrch dáme strúhaný syr mozzarellu, a pekáč dáme do rúry. Pečieme cca 40 minút, vrch je pekne prepečený.
Podávame do zemiakovou kašou, alebo varenými zemiakmi.
Dcéra mala jednu cuketu so syrom tofu, inak recept je ten istý.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty