
Rýchly, ľahký letný obed alebo príloha
1 | kus | cuketa |
3 | kusov | paradajka |
2 | kusov | mozzarella |
1 | kus | šľahačková smotana |
1 | kus | kyslá smotana |
2 | strúčiky | cesnak |
1 | kus | cibuľa |
1 | čajová lyžička | bazalka |
1 | čajová lyžička | tymian |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | polievková lyžica | olivový olej |
Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. Zapekaciu misu vymastíme olejom, navrstvíme naň nadrobno nakrájanú cibuľku a cesnak. Cukinu ošúpeme, vydlabeme a nakrájame na kolieska. Šupky paradajok narežeme do X, ponoríme do vriacej vody na minútu, schladíme v studenej vode a ošúpeme, nakrájame na kolieska. Mozzarelly takisto nakrájame na kolieska. Do misy na olej škridľovito ukladáme striedavo cukinu, mozzarelu, cukinu, paradajku... Zmiešame obidve smotany, pridáme soľ, bylinky, a zalejeme ňou naukladanú zeleninu. Pečieme v rúre asi 25 minút. Dobrú chuť!:-)
Môžeme podávať samostatne, ale aj ako prílohu k mäsu, či zemiakom, zemiakovej kaši.


Ďalšie recepty
je to brutalne!!!! nikdy som nemal rad zapekane vsetko mozne co sa zeleniny tyka...ale tento recept zbural vsetko co som proti tymto jedlam mal...je to neskutocne delicious...alebo som bol len velmi hladny. Kazdopadne odporucam. Aha este ze miesto tymianu a bazalky som dal provensalske korenie s mierou...solit jemne. Chuti to sladko-kyslo-jemno bylynkovo, je to take balkansko juzanske papani. Super!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Som rada, že chutilo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Určite opróbujem, bo mozzarellka s paradajkou u nas casto na studeno a ked sa cukinky urodia bude zmena.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dobrý nápad, mala by som vyskúšať
