
Citrónové lístky sú vlastne šišky trochu inak:))
Ingrediencie
230 | gramov | voda |
500 | gramov | hladká múka špeciál |
2 | kusov | žĺtok |
2 | polievkové lyžice | rum |
20 | gramov | droždie |
3 | polievkové lyžice | citrónová šťava |
2 | čajové lyžičky | citrónová kôra |
30 | gramov | maslo |
1 | štipka | soľ |
40 | gramov | kryštálový cukor |
olej | ||
práškový cukor | ||
vanilkový cukor |
Postup
Z časti vlažnej vody, lyžičky cukru, trochu múky a rozmrveného droždia si pripravíme kvások. Všetky suroviny premiešame a necháme postáť cca 15 minút, kým vzíde kvások.
Do misy preosejeme zvyšok múky, pridáme cukor, soľ, zmäknuté maslo, citrónovú šťavu, citrónovú kôru a žĺtky, rozšľahané v menšej časti vlažnej vody, vykysnutý kvások a zvyšnú vlažnú vodu. Vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť, asi 60 minút.
Cesto po nakysnutí rozdelíme na 3 bochníky. Každý bochník rozvaľkáme na pomúčenej doske na kruh s priemerom 20 cm. Rozdelíme na 8 trojuholníkov a stred každého trojuholníka prekrojíme nožom po dĺžke asi 15 cm. Tým otvorom prevlečieme špičku trojuholníka, tak vznikne vlastne lístok ako na fotografii. Necháme podkysnúť a vyprážame vo väčšom množstve rozpáleného oleja z každej strany do zlatista asi 2 minúty.
Dáme odkvapkať na papierovú utierku a ešte teplé obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.