
Chutná obmena klasickej pizze
Ingrediencie
300 | gramov | hladká múka |
42 | gramov | droždie |
1⁄2 | čajová lyžička | cukor |
trocha | soľ | |
trocha | korenie na pizzu | |
3 | polievkové lyžice | olivový olej |
1050 | millilitrov | voda |
paprika zelená | ||
paradajka | ||
kukurica | ||
huby | ||
kečup | ||
syr | ||
2 | kusov | vajce |
Postup
Pripravíme si kvások (cca 50 ml vlažnej vody, lyžicu múky, cukor a droždie necháme stáť 20 minút). Spolu s múkou, soľou a olejom vypracujeme vláčne cesto, necháme kysnúť 20–30 minút. Vykysnuté cesto rozdelíme na dva diely, vyvaľkáme dve placky, vložíme do vymastených foriem. Okraje jemne prstami vytlačíme dohora. Potrieme kečupom, obložíme nakrájanými vajíčkami, paprikou, paradajkami, hubami a kukuricou (nálev dopredu scedíme). Posypeme korením na pizzu. Pečieme v trúbe nastavenej na 250°C asi 10–15 minút. Pred dopečením bohato posypeme nastrúhaným syrom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.