
Kamila | Kakaovo-tvarohový koláč bez múky
Recept na výborný koláč s minimom kokosového cukru a malinami.
Korpus: | ||
4 | kusov | vajce |
2 | polievkové lyžice | kokosový cukor |
3 | polievkové lyžice | karob |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Tvarohová náplň: | ||
250 | gramov | jemný tvaroh |
1 | kus | vajce |
1 | čajová lyžička | med |
Dokončenie: | ||
250 | gramov | maliny |
250 | millilitrov | kyslá smotana |
Korpus: Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu, krátko zašľaháme žĺtka a už len ručne opatrne pirmiešame preosiate kakao (karob pre histaminikov) zmiešané s práškom od pečiva.
Hmotu rozotrieme vo forme, o priemere cca 24 cm, vystlanej papierom na pečenie a s bokmi vymastenými a vysypanými kakaom, (alebo aj okolo bokov môžete dať pás papiera)
Tvarohová náplň: Metličkou vymiešame jemný tvaroh s vajíčkom a medom a lyžicou ukladáme rovnomerne kôpky na kakaovú hmotu. Do tvarohovej hmoty a aj všade navôkol môžete porozkladať maliny mrazené, alebo čerstvé. Ja som ich mala pomenej.
Pečieme pri teplote cca 180°C cca 35 minút. Aspoň 10 minút môžete koláč nechať ešte vo vypnutej rúre pri pootvorených dvierkach.
Koláčik bol v miestach tvarohovej náplne jemne kráterový , tak som povrch zarovnala kyslou smotanou. Môžete ju rozotrieť ešte na horúci korpus, pekne stuhne, ale v chladničke stuhne aj bez toho.
Upozorňujem, že táto verzia bola ozaj málo sladká. Ak očakávate tradičnejšiu chuť, do korpusu dajte 4 PL cukru, do tvarohovej náplne pridajte ešte vanilkový cukor a 1 cl práškového cukru môžete dosladiť aj kyslú smotanu.

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Kapustnica
Alica7
Kapustnica
Klasická domáca kapustnica s mäsom, klobásou a hríbami.
Bublanina
Alica7 | Bublanina
Bublanina
Vynikajúca vláčna bublanina s jahodami. Recept je na menší pekáč 20x30 cm, ovocie môžete použiť ľubovoľné.