
Kamila | Kakaovo-tvarohový koláč bez múky
Recept na výborný koláč s minimom kokosového cukru a malinami.
Ingrediencie
Korpus: | ||
4 | kusov | vajce |
2 | polievkové lyžice | kokosový cukor |
3 | polievkové lyžice | karob |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Tvarohová náplň: | ||
250 | gramov | jemný tvaroh |
1 | kus | vajce |
1 | čajová lyžička | med |
Dokončenie: | ||
250 | gramov | maliny |
250 | millilitrov | kyslá smotana |
Postup
Korpus: Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu, krátko zašľaháme žĺtka a už len ručne opatrne pirmiešame preosiate kakao (karob pre histaminikov) zmiešané s práškom od pečiva.
Hmotu rozotrieme vo forme, o priemere cca 24 cm, vystlanej papierom na pečenie a s bokmi vymastenými a vysypanými kakaom, (alebo aj okolo bokov môžete dať pás papiera)
Tvarohová náplň: Metličkou vymiešame jemný tvaroh s vajíčkom a medom a lyžicou ukladáme rovnomerne kôpky na kakaovú hmotu. Do tvarohovej hmoty a aj všade navôkol môžete porozkladať maliny mrazené, alebo čerstvé. Ja som ich mala pomenej.
Pečieme pri teplote cca 180°C cca 35 minút. Aspoň 10 minút môžete koláč nechať ešte vo vypnutej rúre pri pootvorených dvierkach.
Koláčik bol v miestach tvarohovej náplne jemne kráterový , tak som povrch zarovnala kyslou smotanou. Môžete ju rozotrieť ešte na horúci korpus, pekne stuhne, ale v chladničke stuhne aj bez toho.
Upozorňujem, že táto verzia bola ozaj málo sladká. Ak očakávate tradičnejšiu chuť, do korpusu dajte 4 PL cukru, do tvarohovej náplne pridajte ešte vanilkový cukor a 1 cl práškového cukru môžete dosladiť aj kyslú smotanu.

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pistáciový koláč
Alica7
Pistáciový koláč
Výborný pistáciový koláč, do ktorého môžete použiť aj iný druh orechov. Recept je na menší pekáčik 20x30 cm.
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Kamila
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Vláčny ovocný koláč s višňami v bezlepkovej verzii. Je jedno či použijete višne, čerešne, čučoriedky, maliny alebo na menšie kúsky nakrájané marhule