reklama

Kakaovo-tvarohový koláčik bez múky

Pridal/a Kamila dňa 04. 06. 2018 - 19:22 - Recepty Kamila
Kakaovo-tvarohový koláčik bez múky, Zákusky, recept, Kamila

Kamila | Kakaovo-tvarohový koláč bez múky


reklama

Recept na výborný koláč s minimom kokosového cukru a malinami. 

Ingrediencie
Korpus:
4 kusov vajce
2 polievkové lyžice kokosový cukor
3 polievkové lyžice karob
1 čajová lyžička prášok do pečiva
Tvarohová náplň:
250 gramov jemný tvaroh
1 kus vajce
1 čajová lyžička med
Dokončenie:
250 gramov maliny
250 millilitrov kyslá smotana
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Korpus: Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu, krátko zašľaháme žĺtka a už len ručne opatrne pirmiešame preosiate kakao (karob pre histaminikov) zmiešané s práškom od pečiva.

Hmotu rozotrieme vo forme, o priemere cca 24 cm, vystlanej papierom na pečenie a s bokmi vymastenými a vysypanými kakaom, (alebo aj okolo bokov môžete dať pás papiera)

Tvarohová náplň: Metličkou vymiešame jemný tvaroh s vajíčkom a medom a lyžicou ukladáme rovnomerne kôpky na kakaovú hmotu. Do tvarohovej hmoty a aj všade navôkol môžete porozkladať maliny mrazené, alebo čerstvé. Ja som ich mala pomenej.

Pečieme pri teplote cca 180°C cca 35 minút. Aspoň 10 minút môžete koláč nechať ešte vo vypnutej rúre pri pootvorených dvierkach. 

Koláčik bol v miestach tvarohovej náplne jemne kráterový Chichocem sa, tak som povrch zarovnala kyslou smotanou. Môžete ju rozotrieť ešte na horúci korpus, pekne stuhne, ale v chladničke stuhne aj bez toho.

Doplňujúce poznámky

Upozorňujem, že táto verzia bola ozaj málo sladká. Ak očakávate tradičnejšiu chuť, do korpusu dajte 4 PL cukru, do tvarohovej náplne pridajte ešte vanilkový cukor a 1 cl práškového cukru môžete dosladiť aj kyslú smotanu. 

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama