
Najlepší biskupský na svete, to je ten recept čo som pred pár dňami oplakávala - našťastie to čo som ja stratila, bol iba "opis" - originál som našla u mamičky.
150 | gramov | maslo |
75 | gramov | práškový cukor |
4 | kusov | vajce |
75 | gramov | kryštálový cukor |
150 | gramov | hladká múka |
50 | gramov | čokoláda |
75 | gramov | kandizované ovocie |
25 | gramov | hrozienka |
50 | gramov | mandle |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Maslo s práškovým cukrom a žĺtkami vymiešame do penista, pridáme sneh z bielkov do ktorého sme zašľahali kryštálový cukor, a potom pridávame múku s práškom do pečiva, postrúhanú čokoládu, posekané ovocie a orechy.
Zľahka premiešame a vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy (hranatá forma, nie tá oválna na srnčí chrbát).
Pečieme v stredne teplej rúre cca 30-45 minút.
Skúšame zapichnutím špajdle, keď sa na ňu neprilepí cesto a vytiahneme ju suchú, je to hotové. Neotvárať rúru skôr ako po 20 min. pečenia.
Presne tak, urobila si to správne. Asi to v tom recepte upravím, aby to bolo jasné. Dúfam, že chutil
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no je vynikajúci je mäkulinký, ale mám kapánek problém, pretože som do neho dala orechy celé
/jedna moja bývalá kolegynka /ahoj Oliiiii
/ robila taký, chutil veľmi podobne len ona mala orechy celé a pokrájané asi na 3 mm plátky a usušené ešte v rúre. To bolo
Ale inak my dvaja s manželíkom sme dnes zožrali už 90% z neho, takže recept sa ujal a ešte sa k nemu určite vrátim
ĎAKUJEM
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nehovoríme o rovnakoj kolegyni??? Ak je to lokalita PN, tak asi máme spoločnú bývalú kolegyňu
Teda taký biskupský ako od nej som nikdy dovtedy a ani odvtedy nejedla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mne to nedalo...
musela som si to nájsť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
chápeš
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Som vedela, aj u nás sa míňa rýchlejšie nech rýcho
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no ale my sme ho priam zožrali A taká som bola rada, že som po Vianociach zapla rifle
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som sa dnes snažila kúpiť si nové -zatiaľ bezúspešne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja už neviem nakupovať. Vôbec. Všade mi za krkom kričí krpaňa a začala som VÁŽNE šetriť , tak chvalaBohu, žiadne nakupovanie sa u mňa nekoná
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Famozny uz sme sprasili polovicu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
akurát ho mám v rúre
Len neviem, či som recept dobre pochopila, teda túto vetu: "pridáme sneh z bielkov do ktorého sme zašľahali kryštálový cukor,múku s práškom do pečiva, postrúhanú čokoládu, posekané ovocie a orechy"

Ja som vyšľahala sneh a priamo do neho som pridala všetko. Vznikla z toho taká "polotuhá" cestová hmota ktorú som premiešala s žĺtkovou zmesou.
Za chvíľu pôjdem rúru vypnúť, avšak mám menší problém- aj keď vypnem rúru, ventilátor mi ide ďalej- aby ju čo najskôr vychladil. Som zvedavá