reklama

Brioche plnené čokoládou

Pridal/a anjeli dňa 31. 10. 2017 - 19:49 - Recepty anjeli
Brioche plnené čokoládou, Koláče, recept, anjeli

reklama

Keď som tento recept uvidela na internete, neodolala som. Predsa len, čo lepšie vymyslieť deťom na raňajky počas krátkych jesenných a tento rok aj sychravých prázdnin, než mäkučké pečivko plnené sladkou čokoládou. K tomu čajík alebo kakavko a doobeda strávené v pyžame.

Ingrediencie
450 gramov hladká múka
150 gramov polohrubá múka
150 millilitrov mlieko
1 kus vajce
21 gramov droždie
150 gramov jogurt
50 gramov maslo
2 polievkové lyžice olej
150 gramov kryštálový cukor
1 polievková lyžica med
  trocha citrónová kôra
200 gramov čokoláda
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Do misky si nasypeme hladkú múku, urobíme jamku, do ktorej nasypeme cukor, soľ, kôru z citróna, rozmrvíme droždie, zalejeme teplým mliekom a necháme podkysnúť.

Potom pridáme med, vajíčko,  rozpustené maslo, olej a jogurt a zamiesime cesto, do ktorého po častiach pridávame polohrubú múku a miesime, kým sa neoddeľuje od stien misky. Necháme na teplom mieste vykysnúť.

Potom cesto porozdeľujeme na malé bochníčky, každý vyvaľkáme na obdĺžnik, polovicu obdĺžnika narežeme na pásiky. Do nenarezanej časti vložíme pásik čokolády /tabličku čokolády prekrojíme na polovicu a tie polovice poukladáme vedľa seba/ ale môžeme použiť aj Nutelu alebo hustý džem / i keď mne takto plnené brioche praskli a trochu plnky vytieklo, no chutili aj tak...

Potom zavinieme brioche od nenarezanej časti tak, že pásiky preložíme navrch. Preložíme na papier na pečenie a necháme podkysnúť.

Potom potrieme vajíčkom a pečieme na 180°C, 15-20 minút. Po miernom vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Najlepšie chutia čerstvé.

Výnos
18 Porcie
Celkový čas
1 hod, 15 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
15 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama