Popis
Hrnčekový cuketový koláč s drobným vylepšením

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Zdroj | Daniela :) |
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
3 | šálky | polohruba muka |
2 | šálky | cukor kryštál |
1 | šálka | nastrúhaná cuketa |
1 | šálka | kokos |
1 | šálka | olej |
4 | kusy | vajcia |
1 | kus | kypriaci prašok do pernika |
2 | polievkové lyžice | Kakao |
1 | kus | vanilkový cukor |
1⁄4 | polievková lyžica | soľ |
1 | šálka | marhuľ.lekvár |
Inštrukcie
Na plech pripravíme papier na pečenie. Alebo plech vymažeme olejom a vysypeme múkou.
Cuketu očistíme, vydlabeme vnútro a nastrúhame na jemno. Dobre vytlačíme šťavu.
V mise zmiešame múku, oba cukre, kakao, soľ, kokos a kypriaci prášok do perníka. Ak nemáme, tak dáme obyčajný kypriaci prášok a pridáme korenie do perníka alebo aspoň škoricu.
Vajcia rozšľaháme s olejom, premiešame s cuketou a spolu zmiešame so sypkými surovinami.
Vylejeme na plech a pomocou malej lyžička na povrch kladieme malé k§pky marhuľového (alebo iného) džemu. Nakoniec plechom dobre pobúchame po stole, prípadne povrch uhladíme stierkou.
Dáme piecť do rúry na 180 stupňov asi 25 minút. Alebo podľa skpseností s vlastnou rúrou
Na záver pocukrujeme
Postup:



- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť