reklama

Jablkovo hrušková štrúdľa

Pridal/a Fabio C dňa 07. 10. 2018 - 10:25 - Recepty Fabio C
Jablkovo hrušková štrúdľa, Koláče, recept, Fabio C

reklama

Jablková štrúdľa je typická pre oblasť Trentino, kde sú veľké jablkové sady. Nie je to ale originálny taliansky recept, prišiel z Uhorska. A tam ho doniesli Turci, vychádza z klasickej tureckej baklavy.

Ingrediencie
Cesto:
130 gramov hladká múka
30 millilitrov voda
1 polievková lyžica olej
1 kus vajce
1 štipka soľ
Plnka:
400 gramov jablko
350 gramov hruška
60 gramov cukor
60 gramov strúhanka
50 gramov maslo
50 gramov hrozienka
25 gramov píniové oriešky
1 čajová lyžička škorica
2 polievkové lyžice rum
  trocha citrónová kôra
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Hrozienka namočíme do rumu.

Pripravíme cesto zmiešaním všetkých surovín a vymiesením do hladka. Naolejujeme, prikryjeme fóliou a dáme na 1 hodinu do chladu. Alebo použijeme hotové cesto ÚsmevÚsmev

Na panvici rozpustite maslo a jemne opečte strúhanku. Dobre miešajte, aby neprihorela a nechajte vychladnúť.

Jablká a hrušky očistite, rozkrojte na štvrtiny a potom na tenké plátky. Pridajte cukor, opražené píniové oriešky, citrónovú kôru, škoricu a odkvapkané hrozienka. Dobre premiešajte a nechajte krátku chvíľu postáť, aby sa uvoľnili arómy.

Cesto na utierke rozvaľkajte na veľký obdĺžnik. Do 3/4 rozložte opečenú strúhanku. Na to rovnomerne rozmiestnite ovocnú zmes. Zatočte štrúdľu, konce dobre zapečaťte. Spoj dajte na spodnú stranu koláča.

Preneste na plech vystlaný papierom na pečenie. Vrch potrite rozpusteným maslom.

Pečte na 180stupnov asi 30 minút alebo aj kratšie, kým nie je povrch zlatý. Po upečení posypte práškovým cukrom.

Podávajte teplé alebo studené, samé alebo so šľahačkou alebo zmrzlinou posypanou škoricou.

Okrem ovocia môžete použiť napríklad aj kapustu alebo inú zeleninu.

Doplňujúce obrázky
Jablkovo hrušková štrúdľa, Koláče, recept, Fabio C, 1
Jablkovo hrušková štrúdľa, Koláče, recept, Fabio C, 2
Jablkovo hrušková štrúdľa, Koláče, recept, Fabio C, 3
Jablkovo hrušková štrúdľa, Koláče, recept, Fabio C, 4
Jablkovo hrušková štrúdľa, Koláče, recept, Fabio C, 5
Výnos
6 Porcie
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama