
Kamila | Jablkový cheesecake
Recept s fotopostupom na božský jablkový koláčik, po ktorom sa len tak zaprášilo.
Korpus: | ||
1 | hrnček | polohrubá múka |
1 | kus | vajce |
1⁄4 | hrnček | práškový cukor |
60 | gramov | maslo |
štipka | soľ | |
Smotanová náplň: | ||
250 | gramov | jemný tvaroh |
250 | gramov | mascarpone |
2 | kusov | vajce |
1 | kus | vanilkový cukor |
Jablková náplň: | ||
4 | kusov | jablko |
1⁄4 | čajová lyžička | škorica |
Posýpka: | ||
1⁄2 | hrnček | múka |
1⁄2 | hrnček | kryštálový cukor |
60 | gramov | maslo |
Korpus: Ingrediencie na korpus vymiešame a cesto roztlačíme na dno vymastenej formy. Ja som použila bezlepkovú múku. Maslo by malo byť izbovej teploty.
Tvarohová náplň: Pokojne môžete použiť dva jemné tvarohy, alebo 2x mascarpone, je to na vás. Tvaroh, mascarpone, vajíčka a vanilkový cukor, krátko prešľaháme a rozotrieme na cesto.
Jablká, umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Posypeme škoricou, premiešame a opatrne zľahka uložíme na tvarohovú náplň.
Posýpka: Zmäknuté maslo premiešame s múkou, cukrom a rozdrobíme na vrstvu jabĺk.
Pečieme pri teplote cca 185°C, cca 50-60 minút, alebo podľa skúseností s vašou rúrou.
Pri servírovaní môžeme poliať medom, karamelom, karamelovou omáčkou - cukor, trochu vody, trochu masla, necháme skaramelizovať a na záver pridáme trochu smotany.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
Ďalšie recepty
vyzera genialne, cez vikend skusime urobit
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mnam,az mi sliny zbiehaju