Recept s foto postupom na božský jablkový koláčik, len tak sa po ňom zaprášilo.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | 55 minút |
Celkový čas | 1 hod, 10 minút |
Ingrediencie
Korpus: | ||
1 | šálka | polohrubá múka (moja bola tmavá bezlepková) |
1 | kus | vajce |
1⁄4 | šálka | práškový cukor |
60 | gramov | maslo (izbovej teploty) |
štipka | soľ | |
Smotanová náplň: | ||
250 | gramov | jemný tvaroh |
250 | gramov | mascarpone |
2 | kusy | vajce |
1 | kus | vanilkový cukor |
Jablková náplň: | ||
4 | kusy | jablko |
1⁄4 | čajová lyžička | škorica |
Posýpka: | ||
1⁄2 | šálka | múka (moja bola bezlepková) |
1⁄2 | šálka | kryštálový cukor (môj bol trstinový) |
60 | gramov | maslo |
Inštrukcie
Korpus:
Ingrediencie na korpus vymiešame a cesto roztlačíme na dno vymastenej formy. Ja som použila bezlepkovú múku. Maslo by malo byť izbovej teploty.
Tvarohová náplň:
Pokojne môžete použiť dva jemné tvarohy, alebo 2x mascarpone, je to na vás.
Tvaroh, mascarpone, vajíčka a vanilkový cukor, krátko prešľaháme a rozotrieme na cesto.
Jablká, umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Posypeme škoricou, premiešame a opatrne zľahka uložíme na tvarohovú náplň.
Posýpka:
Zmäknuté maslo premiešame s múkou, cukrom a rozdrobíme na vrstvu jabĺk.
Pečieme pri teplote cca 185°C, cca 50-60 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.
Pri servírovaní môžeme poliať medom, karamelom, karamelovou omáčkou - cukor, trochu vody, trochu masla, necháme skaramelizovať a na záver pridáme trochu smotany.
Postup:










