reklama

Jemný jablkový koláč

Pridal/a Kamila dňa 24. 08. 2014 - 21:07 - Recepty Kamila
Jemný jablkový koláč, Koláče, recept, Kamila

reklama

Recept s foto postupom na jablkový koláč opäť trochu inak. Ak chcete koláč upiecť na veľký plech, stačí zdvojnásobiť množstvo ingrediencii.

Ingrediencie
125 gramov práškový cukor
1 kus vanilkový cukor
125 gramov maslo
4 polievkové lyžice mlieko
125 gramov polohrubá múka
1⁄2 kus prášok do pečiva
5 kusov jablko
1 polievková lyžica maslo
2 polievkové lyžice marhuľový džem
3 kusov vajce
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom do peny. Po jednom prišľaháme vajíčka izbovej teploty. Na záver primiešame na nižších otáčkach múku a mlieko. Cesto rozotrieme na vymastenú a múkou vysypanú okrúhlu formu.

Jablka očistíme, nakrájame na cca šestiny, zbavíme jadierok a nahusto narežeme. Jablká uložíme na cesto a potrieme roztopeným maslom.

Pečieme pri teplote cca 180°C cca 40 - 45 minút. Marhuľový lekvár na chvíľu rozvaríme s dvoma lyžicami vody, môžeme prepasírovať cez sitko a potrieme ním ešte horúci koláč.

Ak máte radi hrozienka, doma plátky mandlí, môžete nimi ozdobiť koláč pre pečením.

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

balalajka, Po, 25. 08. 2014 - 10:49

(clap) (clap) (clap) (clap) mňaaaaaaaaam

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama