
Recept s foto postupom na jablkový koláč opäť trochu inak. Ak chcete koláč upiecť na veľký plech, stačí zdvojnásobiť množstvo ingrediencii.
125 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
125 | gramov | maslo |
4 | polievkové lyžice | mlieko |
125 | gramov | polohrubá múka |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
5 | kusov | jablko |
1 | polievková lyžica | maslo |
2 | polievkové lyžice | marhuľový džem |
3 | kusov | vajce |
Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom do peny. Po jednom prišľaháme vajíčka izbovej teploty. Na záver primiešame na nižších otáčkach múku a mlieko. Cesto rozotrieme na vymastenú a múkou vysypanú okrúhlu formu.
Jablka očistíme, nakrájame na cca šestiny, zbavíme jadierok a nahusto narežeme. Jablká uložíme na cesto a potrieme roztopeným maslom.
Pečieme pri teplote cca 180°C cca 40 - 45 minút. Marhuľový lekvár na chvíľu rozvaríme s dvoma lyžicami vody, môžeme prepasírovať cez sitko a potrieme ním ešte horúci koláč.
Ak máte radi hrozienka, doma plátky mandlí, môžete nimi ozdobiť koláč pre pečením.









mňaaaaaaaaam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty