
Sladké raňajky... k bábovke domáci jahodový džem a nesmie chýbať kávička...aj také občas nezaškodí
Ingrediencie
200 | gramov | špaldový kvások |
200 | gramov | špaldová múka celozrnná polohrubá |
4 | kusov | vajce |
150 | gramov | trstinový cukor |
3 | polievkové lyžice | biely jogurt |
120 | millilitrov | olej |
1 | kus | mrkva |
80 | gramov | ovsené vločky mleté |
80 | gramov | špaldová múka celozrnná hladká |
50 | gramov | maslo |
1 | polievková lyžica | med |
Postup
Večer s pripravíme kvások - 2 PL rozkvasu, 100 ml vlažnej vody, 100 g špaldovej celozrnej múky ( môžeme použiť aj pšeničný). Necháme ho do rána pracovať. Všetky suroviny okrem bielkom si dobre vymiesime na hladké a pružné cesto - miesi mi robot.
Preložím do "misky kysky" alebo misu priprijem fóliou a nechám kysnúť 3 hod. Z bielkov si vyšľaháme so štipkou soli tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešame do cesta.
Formu na bábovku vymastíme a vysypeme múkou, nalejeme cesto a dáme do vyhriatek rúry na 200 st. piecť. Po vložení formy do rúry znížime teplotu na 180 st. pečieme približne 50 - 60 min. Skúpime špilkou či nie je vo vnútri surová.
Po upečení necháme chvíľku vychladnúť vo forme a potom vyklopíme. Vrch bábovky pocukrujeme.
Mrkvové sušienky - maslo , jemne nastrúhaná mrkva, mletých ovsených vločiek ( ja ich robím tyčovým mixérom sú jemné), múku, medu....spracovať cesto, robiť guľky asi ako vlašský orech, klásť na plech a vidličkou roztlačí na placku.
Pečie sa vo vyhriatej rúre na 200 st. približne 8-10 min. skratka do ružova. Sú výborné, dlho vydržia...ak vydržia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.